kampanja za novi mandat direktorki MMF-a

I Nemačka podržava Georgijevu

Svet

11.3.2024 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

I Nemačka podržava Georgijevu I Nemačka podržava Georgijevu
Nemačka podržava izbor sadašnje direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristaline Geogijeve za drugi mandat. Ona je proteklih godina uspela da Fondom upravlja u teškim... I Nemačka podržava Georgijevu

Nemačka podržava izbor sadašnje direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristaline Geogijeve za drugi mandat.

Ona je proteklih godina uspela da Fondom upravlja u teškim vremenima, objavio je ministar finansija Kristijan Lindner (Christian Lindner) u ponedeljak na društvenoj mreži X, prenosi DPA.

„Uveren sam da je upravo ona prava osoba da tu instituciju vodi i u izazovima koji predstoje i da MMF osnaži kao pobornika strukturnih reformi naših privreda“, naveo je Lindner.

Sedamdesetogodišnja Georgijeva nedavno je nagovestila da će prihvatiti nominaciju za drugi petogodišnji mandat. Sadašnji joj ističe najesen. 

Evropljani po pravilu drže najvišu funkciju u MMF, dok Amerikanci postavljaju šefa Svetske banke. Posle Kristine Lagard (Christine Lagarde), Georgijeva je druga žena na čelu MMF.

Tagovi
MMF
  • SABRINA

    12.3.2024 #1 Author

    Ako se pokazala kao dobra i profesionalna, onda i neka ostane.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...