Naredno evropsko fudbalsko prventsvo igraće se u Nemačkoj

Italija i Turska žele zajedno da organizuju EURO 2032

LifestyleSvet

29.7.2023 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Italija i Turska žele zajedno da organizuju EURO 2032 Italija i Turska žele zajedno da organizuju EURO 2032
Italijanski fudbalski savez (FIGC) i Turski fudbalski savez (TFF) zatražili su spajanje pojedinačnih kandidatura u jednu zajedničku, za domaćinstvo Evropskog prvanstva u fudbalu 2032.... Italija i Turska žele zajedno da organizuju EURO 2032

Italijanski fudbalski savez (FIGC) i Turski fudbalski savez (TFF) zatražili su spajanje pojedinačnih kandidatura u jednu zajedničku, za domaćinstvo Evropskog prvanstva u fudbalu 2032. godine, objavila je Evropska fudbaska federacija UEFA.

Konkurs za domaćinstvo dva uzastopna evropska prvenstva pokrenut je 2021. godine. Zajedničku kandidaturu za domaćinstvo takmičenja 2028. takođe je dalo pet saveza: Engleska, Severna Irska, Republika Irska, Škotska i Vels.

Kako je UEFA objavila u petak, turski i italijanski nogometni savezi odlučili su da udruže svoje napore.

“UEFA će sada surađivati sa savezima FIGC i TFF kako bi osigurala da dokumentacija koju će podneti za njihovu zajedničku kandidaturu bude u skladu sa zahtevima za nadmetanje”, piše u saopštenju krovne fudbalske organizacije Starog kontinenta.

“Ukoliko zajednička ponuda bude u skladu s tim zahtevima, biće predata Izvršnom odboru UEFA-e na sednici zakazanoj za 10. oktobra, gde će se izvršiti imenovanja za 2028. i 2032. godinu. Odluke o mestima i rasporedu utakmica biće donete naknadno”, objavila je UEFA.

Naredni EURO održaće se 2024. godine u Nemačkoj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...