Ovo nije prvi put da se Adidas bori sa manijom za čuvenim argentincem

Lako je gledati Mesija kako igra u SAD, ali imati njegov dres je malo teže

LifestyleSvet

25.7.2023 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Lako je gledati Mesija kako igra u SAD, ali imati njegov dres je malo teže Lako je gledati Mesija kako igra u SAD, ali imati njegov dres je malo teže
Navijači koji se nadaju da će kupiti autentičan dres fudbalskog kluba Inter Majami sa imenom njegove najnovije zvezde moraće da sačekaju do sredine oktobra,... Lako je gledati Mesija kako igra u SAD, ali imati njegov dres je malo teže

Navijači koji se nadaju da će kupiti autentičan dres fudbalskog kluba Inter Majami sa imenom njegove najnovije zvezde moraće da sačekaju do sredine oktobra, jer se tada završava sezona u američkoj Major Soccer ligi (MLS).

Adidas, zvanični proizvođač dresa, rekao je u saopštenju da je potražnja za majicom od 160 dolara „zaista bez presedana“.

„Radimo što je brže moguće kako bismo osigurali da svaki fan koji želi dres može da ga nabavi online ili u nekoj od naših prodavnica“, rekao je portparol Adidasa, a prenosi CNN.

Ubrzo nakon što je Mesi najavio svoju nameru da dođe u SAD u junu, online prodavac Soccer.com rekao je da je prodao šestomesečne zalihe dresova fudbalskog kluba Inter Majami u jednom danu.

„Nakon toga, Adidas nam je omogućio da napravimo novu porudžbinu kako bismo ubrzali proizvodnju. Dok fabrička porudžbina obično traje šest meseci da se prođe kroz lanac snabdevanja i stigne na tržište, Adidas to trenutno čini duplo brže.”

Za to vreme navijači neće ostati praznih ruku. Soccer.com ima dosta Mesi brendiranih majica spremnih za prodaju.

Ovo nije prvi put da se Adidas bori sa „Mesi manijom“. Prošle godine, nakon prve pobede na Svetskom prvenstvu u fudbalu, Adidas je brzo rasprodao dres Argentine širom sveta.

Mesijev prvi nastup u FK Inter Majami završio se tako što je postigao gol za pobedu u produžecima. Iako Apple TV javno ne objavljuje podatke o gledanosti, video-snimak tog trenutka koji je objavio MLS, dobio je više od 214 miliona pregleda i više od 15 miliona deljenja na društvenim mrežama, prema podacima kompanije za sportsku analitiku Zoomph.

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #1 Author

    Koje su to pare od ptodatih dresova Mesija,prosto neverovatno!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...