Sećanje na Maradonu

Prodata lopta sa legendarne fudbalske utakmice

LifestyleSvetZanimljivosti

17.11.2022 11:19 Autor: Vladimir Jokanović 2

Prodata lopta sa legendarne fudbalske utakmice Prodata lopta sa legendarne fudbalske utakmice
Lopta kojom je odigrana utakmica četvrtfinala na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku između Engleske i Argentine prodata je na aukciji u Londonu za... Prodata lopta sa legendarne fudbalske utakmice

Lopta kojom je odigrana utakmica četvrtfinala na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku između Engleske i Argentine prodata je na aukciji u Londonu za dva miliona dolara.

Adidas loptu kojom se igrala pomenuta utakmica čuvao je punih 36 godina Ali Bin Naser iz Tunisa, koji je sudio tu utakmicu, prenosi Bloomberg. Argentina je pobedila 2:1, a utakmica je ostala upamćena po golovima koja je postigao čuveni Dijego Maradona (Diego Maradona).

Prvi gol Maradona je postigao rukom, a Bin Naser, kao ni njegov pomoćnik, nije to video, pa je priznao pogodak. Maradona je nakon utakmice odgovarajući na pitanja o regularnosti pogotka rekao da je gol postigla „božja ruka“.

Bin Naser je uoči aukcije rekao da nije bio u mogućnosti da vidi Maradonino igranje rukom, jer se nalazio iza njegovih leđa. On je naveo da smatra da je pravo vreme da se lopta podeli sa svetom i izrazio nadu da će je kupac izložiti javnosti.

Drugi gol Maradone za vođstvo 2:0 takođe je ušao u legendu. Taj pogodak postignut posle solo akcije proglašen je najboljim u 20. veku. Pre nego što je zatresao mrežu Maradona je predriblao sedam engleskih fudbalera i golmana.

Argentina je pobedila sa 2:1 i osvojila Svetsko prvenstvo, a Maradona je bio najbolji igrač turnira. Njegov dres sa te utakmice prodat je u maju ove godine za 7,8 miliona funti. Predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru, koje počinje u nedelju biće prvo od Maradonine smrti. Maradona je preminuo u novembru 2020. godine. Imao je 60 godina.

  • GOCA BG

    17.11.2022 #1 Author

    Akcionar koji je dao dva miliona za loptu mora da je strastveni zaljubljenik fudbala i Maradone…

    Odgovori

  • Tina

    20.11.2022 #2 Author

    Ne bih ni besplatno uzela tu loptu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...