sukobi na bliskom istoku odražavaju se i na ekonomiju

Izraelski šekel pao najniže prema dolaru u 11 godina

Svet

27.10.2023 10:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izraelski šekel pao najniže prema dolaru u 11 godina Izraelski šekel pao najniže prema dolaru u 11 godina
Izraelska valuta šekel pala je na najnižu vrednost prema američkom dolaru u 11 godina, usred sve većih špekulacija da bi kopnena operacija izraelske vojske... Izraelski šekel pao najniže prema dolaru u 11 godina

Izraelska valuta šekel pala je na najnižu vrednost prema američkom dolaru u 11 godina, usred sve većih špekulacija da bi kopnena operacija izraelske vojske u Gazi mogla biti neizbežna.

Šekel je pao 0,44 odsto na 4,08 za dolar. Poslednji put se šekelom tako nisko trgovalo u julu 2012. godine, prema podacima Refinitiva.

Vrednost šekela pala je više od šest odsto, otkako je Hamas pokrenuo svoj napad na Izrael 7. oktobra, a Izrael odgovorio pokretanjem vazdušnih napada na Gazu, prenosi Mina.

Ali, šekel je dodatno pao u četvrtak nakon vesti da je IDF sproveo „ciljani napad“ preko noći u severnoj Gazi i nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Benjamin Netanyahu) u sredu rekao da se njegove snage pripremaju za kopnenu ofanzivu.

Bonitetne agencije upozorile su da bi mogle smanjiti kreditni rejting Izraela kao posledicu uticaja rata na ekonomiju, institucije i javne finansije.

Tagovi
KRIZA KURS SVET

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...