Promena institucionalnog pogleda na kripotovalute

Japanski državni penzioni fond razmatra ulaganje u bitcoin

InvesticijeSvet

21.3.2024 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Japanski državni penzioni fond razmatra ulaganje u bitcoin Japanski državni penzioni fond razmatra ulaganje u bitcoin
Državni penzioni investicioni fond Japana (GPIF) zatražio je informacije o bitcoinu kako bi ga potencijalno uključio u buduće investicione portfelje. Sa oko 1.500 milijardi... Japanski državni penzioni fond razmatra ulaganje u bitcoin

Državni penzioni investicioni fond Japana (GPIF) zatražio je informacije o bitcoinu kako bi ga potencijalno uključio u buduće investicione portfelje.

Sa oko 1.500 milijardi dolra imovine, koliko je imao u jesen prošle godine, GPIF je najveći penzioni fond u svetu. Fond je 19. marta zatražio detaljniju analizu više klasa imovine, poput bitcoina, poljoprivrednog zemljišta i zlata. Rok za dostavu informacija je mesec dana, prenosi Seebiz.

GPIF se fokusira na ulaganja u domaći i strani dug i deonice, kao i u nekretnine i privatni kapital. GPIF nije prvi penzioni fond koji je analizirao održivost bitcoina. Hjustonski fond za pomoć vatrogascima i penzionerima (HFRRF) direktno je uložio u bitcoin, a južnokorejska nacionalna penzona služba ima udeo u akcijama Coinbase-a.

Ako GPIF bude uložio u Bitcoin, to bi moglo da predstavlja značajnu promenu u institucionalnom pogledu na bitcoin iz investicione perspektive. Ostaje da se vidi šta će GPIF otkriti u svojim preliminarnim istraživanjima ovog proleća i da li će se to pretvoriti u ulaganje u digitalnu valutu.

  • JANA

    23.3.2024 #1 Author

    Zemlja koja je uvek ispred svih, svaka čast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...