potrošači polako troše svoje rezerve gotovine

JP Morgan ostvario rast prihoda za 68 odsto u drugom kvartalu

Svet

15.7.2023 11:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

JP Morgan ostvario rast prihoda za 68 odsto u drugom kvartalu JP Morgan ostvario rast prihoda za 68 odsto u drugom kvartalu
JP Morgan Chase zabeležio je rast prihoda u drugom kvartalu ove godine, prema izveštaju o finansijskom rezultatu objavljenom u petak. Ova multinacionalna kompanija za... JP Morgan ostvario rast prihoda za 68 odsto u drugom kvartalu

JP Morgan Chase zabeležio je rast prihoda u drugom kvartalu ove godine, prema izveštaju o finansijskom rezultatu objavljenom u petak.

Ova multinacionalna kompanija za finansijske usluge sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama ostvarila je neto prihod od 14,5 milijardi dolara u periodu april-jun, što je povećanje od 68 odsto u odnosu na 8,6 milijardi dolara u istom periodu prošle godine, Anadolu Agency.

Neto prihodi su porasli za 34 procenta na 41,3 milijarde dolara sa 30,7 milijardi dolara na godišnjem nivou.

Predsedavajući i izvršni direktor Džejmi Dajmon (Jamie Dimon) rekao je da je američka ekonomija i dalje otporna, dodajući da „bilansi potrošača ostaju zdravi, a potrošači troše, iako malo sporije“.

„Tržišta rada su donekle omekšala, ali rast radnih mesta je i dalje snažan“, rekao je on i primetio da potrošači polako troše svoje rezerve gotovine, a osnovna inflacija je tvrdoglavo visoka.

Cena akcija JP Morgan Chase-a porasla je na 152,58 dolara uz dnevni porast od 2,6 odsto, u odnosu na prethodni dan, kada je na zatvaranju iznosila 148,75 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...