Deponenti će imati pun pristup svojim sredstvima

JP Morgan preuzeo poslovnice banke First Republic u osam američkih država

BankeInvesticijeSvet

1.5.2023 20:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

JP Morgan preuzeo poslovnice banke First Republic u osam američkih država JP Morgan preuzeo poslovnice banke First Republic u osam američkih država
Američke regulatorne vlasti preuzele su kontrolu nad kalifornijskom bankom First Republic koju otkupljuje američki bankarski gigant JP Morgan Chase, objavila je Savezna agencija za... JP Morgan preuzeo poslovnice banke First Republic u osam američkih država

Američke regulatorne vlasti preuzele su kontrolu nad kalifornijskom bankom First Republic koju otkupljuje američki bankarski gigant JP Morgan Chase, objavila je Savezna agencija za garanciju bankarskih depozita FDIC.

Banka je bila pod velikim pritiskom od sloma dve banke sličnog profila, početkom marta, Silicon Valley Bank i Signature Bank, koje su regulatorna tela preuzela pošto su bogati klijenti zabrinuti za održivost tih banaka počeli masovno da povlače svoja sredstva.

Regulatorna tela preuzela su kontrolu nad kalifornijskom bankom First Republic Bank i prodali sve njene depozite i većinu imovine bankarskom gigantu JP Morgan Chase u nastojanju da spreče dalje bankarske poremećaje u SAD, prenosi Beta pozivajući se na agenciju AP.

First Republic Bank, sa sedištem u San Francisku, je treća banka srednje veličine u SAD koja je krahirala u poslednja dva meseca. Njeni investitori i komitenti su bili zabrinuti hoće li da opstane zbog velikog broja neosiguranih depozita i izloženosti zajmovima sa niskim kamatnim stopama.

Savezno telo za osiguranje depozita FDIC saopštilo je da će 84 poslovnica First Republic banke u osam saveznih država biti otvorene ponovo kao poslovnice banke JP Morgan Chase, a deponenti će imati pristup svim svojim sredstvima.

Tagovi
BANKE KRIZA SAD

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...