Švajcarska nametnula preuzimanje od strane UBS za tri milijarde franaka

Masovno povlačenje sredstava iz Credit Suisse banke

Banke

25.4.2023 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Masovno povlačenje sredstava iz Credit Suisse banke Masovno povlačenje sredstava iz Credit Suisse banke
Iz posrnule švajcarske banke Credit Suisse u prva tri meseca je povučeno 61 milijarda švajcarskih franaka (68 milijardi dolara). Prema verovatno poslednjem izveštaju koji... Masovno povlačenje sredstava iz Credit Suisse banke

Iz posrnule švajcarske banke Credit Suisse u prva tri meseca je povučeno 61 milijarda švajcarskih franaka (68 milijardi dolara).

Prema verovatno poslednjem izveštaju koji će ova banka objaviti, pošto je dogovoreno preuzimanje od strane rivala UBS banke, najveći deo odliva kapitala je iz njihovog odeljenja za upravljanje bogatstvom, prenosi Danas pozivajući se na Reutars.

Na kraju marta ova divizija banke imala je pod upravom 502,5 milijardi franaka, dok je u istom periodu prošle godine upravljala sa 707 milijardi franaka.

Nakon kolapsa američke SVB banke, klijenti švajcarske banke već načete lošim poslovnim odlukama i gubicima, počeli su masovno da povlače depozite, tako da su švajcarska država i Švajcarska narodna banka faktički nametnule preuzimanje banke od strane UBS banke za tri milijarde franaka, pri tome obećavši da će izdvojiti pet milijardi evra za gubitke koji proisteknu iz preuzimanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...