zbog neizvesnih ekonomskih prilika

Kanadski proizvodni sektor dodatno oslabio u junu

BiznisSvet

5.7.2023 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kanadski proizvodni sektor dodatno oslabio u junu Kanadski proizvodni sektor dodatno oslabio u junu
Kanadski proizvodni sektor dodatno se smanjio u junu, navodi se u izveštaju koji je u utorak objavio S&P Global. Indeks menadžera nabavke u proizvodnji... Kanadski proizvodni sektor dodatno oslabio u junu

Kanadski proizvodni sektor dodatno se smanjio u junu, navodi se u izveštaju koji je u utorak objavio S&P Global.

Indeks menadžera nabavke u proizvodnji (PMI), pao je u junu na 48,8. Nivo je za 0,2 procentna poena niži od 49 zabeleženih u maju, dok je tržišno očekivanje za indeks trebalo da bude 49,6.

Očitavanje iznad 50 ukazuje na ekspanziju, dok ispod 50 označava kontrakciju.

„Zabeleženi su istovremeni padovi proizvodnje, nove porudžbine i zaposlenosti“, navodi se u izveštaju,i dodaje da su kanadski proizvođači drugi mesec zaredom prijavili neznatan rast zaliha u skladištu, prenosi Anadolu Agency.

„Izveštaji o smanjenoj potražnji na tržištu, kako u zemlji tako i u inostranstvu, bili su široko rasprostranjeni, a klijenti su navodno odustajali od posvećenosti novim poslovima s obzirom na neizvesne ekonomske izglede“, napisao je u izveštaju Pol Smit (Paul Smith), iz S&P Global Market Intelligence.

On je dodao da će u drugoj polovini godine biti teško pobeći od prigušenih industrijskih performansi zbog nedostatka tržišne potražnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...