KARANTIN U STILU BOGATIH Skočila prodaja bunkera, jahti i privatnih ostrva

LifestyleSvetZanimljivosti

27.3.2020 16:59 Autor: Ljiljana Begović 0

KARANTIN U STILU BOGATIH Skočila prodaja bunkera, jahti i privatnih ostrva KARANTIN U STILU BOGATIH Skočila prodaja bunkera, jahti i privatnih ostrva
Dok  većina  nas boravi u samoizolaciji u  kući ili stanu, bogati se povlače u najsavremenije bunkere i beže na privatna ostrva kako bi izbegli... KARANTIN U STILU BOGATIH Skočila prodaja bunkera, jahti i privatnih ostrva

Dok  većina  nas boravi u samoizolaciji u  kući ili stanu, bogati se povlače u najsavremenije bunkere i beže na privatna ostrva kako bi izbegli korona virus. Firma „Rising S“, koja se bavi proizvodnjom ratnih bunkera i skloništa, zabežila je četvorostruko povećanje poslovanja u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je izvršni direktor Klajd Skot (Clyde Scott).

Iako se firma nalazi u SAD, Skot je rekao da dobija pozive iz celog sveta, uključujući zemlje iz kojih nikada pre nije imao narudžbine, na primer iz Hrvatske. Kaže da je prosečna cena modela koje klijenti trenutno gledaju 150.000 dolara.

Leri Hol (Larry Hall), vlasnik drugog američkog proizvođača bunkera, „Survival Condo“, rekao je da je takođe porastao broj zahteva zbog epidemije. Hol je naveo primer jednog klijenta koji je kupio bunker, a da ga nije ni video.

Zahtevi dolaze sa Bliskog Istoka, iz Velike Britanije, Japana, Francuske… Cene luksuznih bunkera kreću se od oko 500.000 do 2,4 miliona dolara, a uključuju sadržaje poput zatvorenog bazena, teretane, pa čak i stene za penjanje.

Privatno ostrvo kao karantin

Foto: Pixabay.com

Bogataši koji su u potrazi za malo otvorenijim prostorom, odlučuju  da se od virusa odvoje morem, tako što beže na spostveno ostrvo. Ostrvo Gladden Private, neposredno uz obale Belizea na Karibima, je posebno popularno, jer omogućava “potpunu privatnost”, objasnio je Kris Krolou (Chris Krolow), izvršni direktor prodaje i iznajmljivanja privatnih ostrva.

Osoblje boravi na zasebnom manjem ostrvu u blizini i daljinski uključuju crvena svetla na većem ostrvu, kao signal gostima da uskoro dolaze. „To je verovatno najsigurnije mesto na planeti za sve koji se žele da se sakriju od korona virusa, jer je ostrvo udaljeno 20 kilometara od kopna.“ rekao je Krolou. Noćenje na ovakvom ostrvu za dve osobe košta 2.950 dolara.

Još jedno popularno mesto na Karibima je Plavo ostrvo na Bahamima zbog njegove privatne piste, za koju je Krolow rekao da je interesantna ljudima s privatnim avionima. Zemljište od 700 hektara prodaje se za oko 70 miliona dolara.

Od korona virusa bogati beže i na jahte

Neki se ipak odlučuju da ostanu na moru, prema rečima izvršnog direktora firme „Burgess Yachts“ Džonatana Beketa (Jonathana Becketta). Od početka pandemije korona virusa potražnja se povećala za oko 300 zahteva više u toku tri ili četiri dana.

Ako se porodice odluče da iznajme jahtu na nekoliko nedelja mogu da dobiju razne sadržaje. Deci je omogućena privatna škola, možete imati sopstvenog kuvara i pohađati razne kurseve.

Priroda je za stanovnike Australije najbolji i najsigurniji izbor

Foto: Pixabay.com

Dok se ostatak Australije bori sa epidemijom korona virusa , desetine onih koje nazivaju  prepersima(preppers) odnosno ljudima koji se aktivno pripremaju za katastrofe, u ovom slučaju pandemiju korona virusa, krenuli su ka svojim tajnim lokacijama koje se nalaze u krugu od 100km od Melbourna.

„Mesto na kome će se nalaziti grupa od 40-50 prepersa je potpuno sigurno, blizu je vode i svi možemo da živimo ovde 2 do 3 meseca,“  rekao je 44-godišnji Hari jedan od zaduženih za nabavljanje hrane. „Neki od nas su lovci, hranu koju možemo da ponesemo već imamo spremnu, tako da sigurno nećemo biti ni gladni ni žedni. Priroda je najbolje mesto da se izolujete od ovakvih prirodnih katasrtofa, “ zaključio je Hari.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...