cilj prodaja milion e-automobila u 2026. godini

Kia povećava kapacitete za proizvodnju električnih vozila

AutomobiliLifestyleSvet

31.5.2023 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kia povećava kapacitete za proizvodnju električnih vozila Kia povećava kapacitete za proizvodnju električnih vozila
Auto-kompanija Kia, drugi po veličini proizvođač automobila u Južnoj Koreji, saopštila je u sredu da će obustaviti rad jedne od svojih osam domaćih fabrika... Kia povećava kapacitete za proizvodnju električnih vozila

Auto-kompanija Kia, drugi po veličini proizvođač automobila u Južnoj Koreji, saopštila je u sredu da će obustaviti rad jedne od svojih osam domaćih fabrika tokom druge polovine ove godine, kao deo priprema za proizvodnju električnih vozila (EV).

Kia, manja filijala Hyundai Motor Co, počeće rekonstrukciju fabrike u četvrtak kako bi do kraja decembra u Gvangmjongu, južno od Seula, imala pogone za električna vozila, saopštila je kompanija, prenosi Korea Times.

Dodaje se da će možda biti potrebno vreme da fabrika počne proizvodnju električnih vozila nakon šestomesečnog perioda suspenzije.

Kia ima osam fabrika u Južnoj Koreji, dve u Gvangmeongu, tri u Hvasongu i tri u Gvandžu, i sedam u inostranstvu, tri u Kini i po jednu u Sjedinjenim Američkim Državama, Slovačkoj, Meksiku i Indiji. Njihov ukupni godišnji kapacitet je 3,84 miliona jedinica.

U aprilu, proizvođač K5 limuzina i Sorento SUV-ova saopštio je da ima za cilj da proda milion EV-a u 2026. godini i postepeno popunjava svoju liniju EV sa 15 modela do 2027. godine.

Kia je nedavno predstavila vodeći električni SUV EV9 uoči domaćeg lansiranja tokom drugog kvartala. Planira da postepeno distribuira EV9 u Evropi, SAD i drugim tržištima u drugoj polovini godine.

  • SUNCE

    1.6.2023 #1 Author

    Električna vozila su trend svih auto kompanija pa i Kie. To je normalno jer ako ne idu u korak sa vremenom ne mogu opstati.

    Odgovori

  • LJILJANA95

    21.6.2023 #2 Author

    Pa sigurno da će i oni da krenu za ostalima, nisu ni do sad zaostajali.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...