Od početka godine čak 80 odsto udela u prodaji

Kineski mobilni telefoni preplavljuju rusko tržište

BiznisSvet

5.7.2023 12:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kineski mobilni telefoni preplavljuju rusko tržište Kineski mobilni telefoni preplavljuju rusko tržište
Kineski pametni telefoni dominirali su ruskim tržištem u prvoj polovini ove godine, premašivši 70 odsto ukupne prodaje. Poređenja radi, u istom prošlogodišnjem periodu činili... Kineski mobilni telefoni preplavljuju rusko tržište

Kineski pametni telefoni dominirali su ruskim tržištem u prvoj polovini ove godine, premašivši 70 odsto ukupne prodaje. Poređenja radi, u istom prošlogodišnjem periodu činili su oko 55 odsto prodaje.

Nakon što su južnokorejski Samsung i američki Apple smanjili prodaju u Rusiji zbog rata u Ukrajini, najpopularniji telefoni na ruskom tržištu postali su kineski Xiaomi i Realme, piše Mina pozivajući se na Seebiz.

Ukupna potražnja za pametnim telefonima porasla je 17 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, uz gotovo 13 miliona prodanih uređaja.

Rusija sada u Kini nabavlja široku lepezu proizvoda, od elektronike do automobila, budući da se većina zapadnih marki povukla s tržišta.

U prvih šest meseci ove godine kineski brendovi čini su 80 odsto najprodavanijih pametnih telefona u Rusiji.

Kremlj je zvaničnicima rekao da prestanu koristiti Appleov iPhone, rekavši da su ga zapadne obavještajne agencije kompromitovale ugradnjom softvera za nadzor, napominje Reuters. Apple je demantovao te tvrdnje.

  • SHALIMAR

    5.7.2023 #1 Author

    Naravno,sve se sistematski radi…

    Odgovori

  • MODESTY

    8.7.2023 #2 Author

    Kina je gigant na svetskom tržištu

    Odgovori

  • Vale

    8.7.2023 #3 Author

    Kineski ptoizvodi polako postaju najbolji u svetu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...