Vrednost akcija konglomerata luksuznih brendova porasla sva odsto

Kompanija LVMH najavila otkup sopstvenih deonica u vrednosti od 1,5 milijardi evra

BerzaLifestyleLuksuzSvet

1.3.2023 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija LVMH najavila otkup sopstvenih deonica u vrednosti od 1,5 milijardi evra Kompanija LVMH najavila otkup sopstvenih deonica u vrednosti od 1,5 milijardi evra
Vrednost akcija konglomerata LVMH porasla je nakon što je ova kompanija najavila plan da ponovi otkupi svoje deonice u vrednosti od 1,5 milijardi evra.... Kompanija LVMH najavila otkup sopstvenih deonica u vrednosti od 1,5 milijardi evra

Vrednost akcija konglomerata LVMH porasla je nakon što je ova kompanija najavila plan da ponovi otkupi svoje deonice u vrednosti od 1,5 milijardi evra.

Grupacija kojom rukovodi francuski milijarder Bernar Arno (Bernard Arnault) vršiće otkup akcija do 20 jula, saopšteno je iz kompanije LCMH. Otkupljene deonice biće otkazane, piše Bloomberg.

Arno, generalni direktor i predsednik odbora kompanije, drugi je na listi najbogatijih ljudi na svetu, odmah iza Ilona Maska (Elon Musk), pokazuje Bloomberg-ov indeks milijardera. U vlasništvu francuskog biznismena i njegove porodice nalazi se oko 48 odsto akcija LVMH-a, uz pravo glasa od 64 odsto.

Na jutarnjem trgovanju u Parizu akcije LVMH su porasle dva odsto, zbog čega su dobici kompanije od početka godine porasli na 18 odsto, a njena tržišna vrednost na oko 404 milijarde evra. Tako je LVMH postala kompanija s najvećom vrednošću u Evropi.

Krovna kompanija brendova Louis Vuitton i Dior redovno vrši otkup akcija, pa je tako prošlog maja najavila da će otkupiti svoje deonice u vrednosti od milijardu evra.

  • Anna

    1.3.2023 #1 Author

    Deonice će tek rasti. To je sigurno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...