KORONA KRIZA U BELOJ KUĆI Pens ipak ne ide u karantin

SvetVesti

11.5.2020 10:42 Autor: Vladimir Jokanović 0

KORONA KRIZA U BELOJ KUĆI Pens ipak ne ide u karantin KORONA KRIZA U BELOJ KUĆI Pens ipak ne ide u karantin
Bela kuća demantovala je navode medija da se američki potpredsednik Majk Pens (Mike Pence) nalazi u karantinu, navodeći da će u ponedeljak biti na... KORONA KRIZA U BELOJ KUĆI Pens ipak ne ide u karantin

Bela kuća demantovala je navode medija da se američki potpredsednik Majk Pens (Mike Pence) nalazi u karantinu, navodeći da će u ponedeljak biti na poslu. „Potpredsednik Pens nastaviće da sledi savete Medicinske jedinice Bele kuće i nije u karantinu“, saopštio je portparol Devin O’Mali (Devin O’Malley).

On je dodao da je Pens svakodnevno testiran na korona virus i da su testovi negativni, kao i da će se on u ponedeljak pojaviti u Beloj kući na poslu, preneo je britanski „Telegraph“. Isti izvor potvrdio je, pozivajući se na Reuters da ne postoje planovi da Pens i američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) budu razdvojeni.

Američki mediji javili su ranije, pozivajući se na neimenovane izvore, da se Pens povukao u samoizolaciju nakon što je njegova sekretarka za medije Keti Miler (Katie Miller) zaražena korona virusom. Vest da je američki potpredsednik u samoizolaciji proširila se nakon subotnjeg sastanka Trampa sa vojnim zvaničnicima, kojem Pens nije prisustvovao.

Povodom otkrića da je Miler zaražena, neimenovani američki zvaničnik naveo je da Tramp i Pens nisu u poslednje vreme imali kontakt za njom. Ona je supruga Trampovog pomoćnika Stivena Milera (Stephen Miller). Tramp je u petak rekao na sastanku sa članovima Republikanske partije da je „Keti prekrasna mlada žena“ i da je testirana i ranije, a „odjednom je pozitivna“.

Dan ranije, Tramp je najavio da će svakodnevno biti testiran na korona virus, nakon što je utvrđeno da je njegov vojni saradnik pozitivno testiran na Covid-19. Tramp je izjavio pred novinarima u Beloj kući da je imao „veoma malo“ ličnih kontakata sa zaraženim oficirom, kao i potpredsednik Pens, ali da su obojica testirani i da su rezultati negativni. Američki predsednik je tom prilikom naveo da će on, potpredsednik Pens i ostalo osoblje Bele kuće biti svakodnevno testirani. Tramp i Pens kritikovani su u medijima zbog toga što ne nose zaštitne maske, a američki predsednik je naveo da on to ne čini u javnosti.

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči (Anthony Fauci) povukao se u „modifikovan karantin“ zbog kontakta sa članom osoblja Bele kuće koji je pozitivan na korona virus. Fauči je negativan na Covid-19 i bio je u kontaktu „niskog rizika“ sa zaposlenim iz Bele kuće, javio je u nedelju CNN.

Republikanski senator Lamar Aleksander (Lamar Aleksander) takođe se povukao u samoizolaciju, nakon što je jedan od članova njegovog tima testiran pozitivno na Covid-19. Komandant američke Nacionalne garde Džozef Lengiel (Joseph Lengyel), koji je član radne grupe za borbu protiv korona virusa, dobio je tokom vikenda i pozitivan i negativan rezultat testa na korona virus, saopštili su zvaničnici. Kako se navodi, general Lengiel je u subotu bio pozitivan, ali je rezultat drugog testa istog dana bio negativan, a u ponedeljak će ponovo biti testiran, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...