Obustavljeni letovi u SAD zbog softverske greške

Kvar operativnog sistema Windows stvorio probleme širom sveta

Svet

19.7.2024 10:13 Autor: Vladimir Jokanović 1

Kvar operativnog sistema Windows stvorio probleme širom sveta Kvar operativnog sistema Windows stvorio probleme širom sveta
Milioni korisnika operativnog sistema Windows širom sveta suočavaju se sa greškom Plavi ekran smrti (BSOD) koja uzrokuje da se sistem iznenada isključi ili restartuje.... Kvar operativnog sistema Windows stvorio probleme širom sveta

Milioni korisnika operativnog sistema Windows širom sveta suočavaju se sa greškom Plavi ekran smrti (BSOD) koja uzrokuje da se sistem iznenada isključi ili restartuje. Microsoft je u poruci naveo da je greška izazvana nedavnim ažuriranjem tehnologije sajber bezbednosti CrowdStrike.

Ovaj problem pogodio je mnoge kompanije, banke i vladine kancelarije širom sveta. Većina indijskih avio-kompanija se oglasila na društvenoj platformi X kako bi podelila informacije sa putnicima, prenosi NDTV.

Korisnici društvenih mreža postavljali su slike svojih ekrana koji su zaglavljeni na stranici za oporavak sa porukom: „Izgleda da Windows nije pravilno učitan. Ako želite da ponovo pokrenete i pokušate ponovo, izaberite – restart moj PC ispod“.

Glavni američki prevoznici, uključujući American Airlines, Delta Airlines i United Airlines, obustavili su letova u petak ujutro navodeći kao razlog probleme sa komunikacijom. Američki Sekretarijat za saobraćaj, saopštio je da prati probleme sa otkazivanjem i kašnjenjem letova, dodajući da će agencija obavezati kompanije na njihove odgovornosti prema putnicima.

Microsoft je u saopštenju naveo da preduzima „mere ublažavanja“ nakon pojave problema sa uslugama. „Naše usluge i dalje beleže stalna poboljšanja dok nastavljamo da preduzimamo mere ublažavanja,“ navela je kompanija u objavi na platformi X.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.