rast akcija čuvenog proizvođača softvera po objavi najnovijeg izveštaja

Microsoft ostvario najbolje rezultate u poslednjih godinu i po dana

BerzaNovacSvet

25.10.2023 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Microsoft ostvario najbolje rezultate u poslednjih godinu i po dana Microsoft ostvario najbolje rezultate u poslednjih godinu i po dana
Microsoft je zabeležio najveći skok prodaje u poslednjih šest kvartala, podržan oporavkom rasta računarstva u oblaku usred potražnje za novim proizvodima veštačke inteligencije, posebno... Microsoft ostvario najbolje rezultate u poslednjih godinu i po dana

Microsoft je zabeležio najveći skok prodaje u poslednjih šest kvartala, podržan oporavkom rasta računarstva u oblaku usred potražnje za novim proizvodima veštačke inteligencije, posebno od strane korporativnih klijenata.

Prihodi u prvom fiskalnom kvartalu, koji je završen 30. septembra, porastao je 13 odsto na 56,5 milijardi dolara, što je iznad prosečnih projekcija analitičara. Dobit je iznosila 2,99 dolara po akciji, saopštio je čuveni proizvođač softvera. Prodaja Azure usluga u oblaku je porasla za 29 odsto, u poređenju sa rastom od 26 odsto u prethodnom kvartalu. Akcije su skočile više od pet odsto u kasnom trgovanju u utorak.

Generalni direktor kompanije Satja Nadela (Satia Nadela) preuređuje ceo paket proizvoda kompanije, uključujući Office, Windows, softver za pretraživanje i bezbednost, kako bi dodao funkcije zasnovane na OpenAI tehnologiji, piše Bloomberg.  

Partnerstvo sa OpenAI je pomoglo Microsoftu da namami korporativne klijente koji žele da koriste ChatGPT i druge nove tehnologije — koje odgovaraju na upite korisnika i generišu sadržaj — u sopstvenim aplikacijama. Kompanija je već testirala skuplju verziju svog Office softvera sa poboljšanom primenom veštačke inteligencije.

Akcije su porasle na čak 351,95 dolara po komadu u produženom trgovanju nakon saopštavanja izveštaja, nakon zatvaranja radnog dana na Wall Streetu. Gledano duže unazad, akcije su pale za 7,3 odsto u tri meseca zaključno sa septembrom, što je znatno više od 3,6 odsto koliko je pao indeks S&P 500 tokom tog perioda.

  • SHALIMAR

    25.10.2023 #1 Author

    Sto im je bio primarni cilj koji su i ostvarili..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...