Rezultati poslovanja u trećem kvartalu

Alphabet nije ispunio očekivanja

BerzaNovacSvet

25.10.2023 09:19 Autor: Vladimir Jokanović 0

Alphabet nije ispunio očekivanja Alphabet nije ispunio očekivanja
Jedinica za računarstvo u oblaku kompanije Alphabet prijavila je u trećem kvartalu manji profit od očekivanog, što je izazvalo zabrinutost za poziciju kompanije na... Alphabet nije ispunio očekivanja

Jedinica za računarstvo u oblaku kompanije Alphabet prijavila je u trećem kvartalu manji profit od očekivanog, što je izazvalo zabrinutost za poziciju kompanije na tržištu koje je ključno za njenu budućnost. Akcije Alphabeta oslabile su za 7,2 odsto u kasnom trgovanju.

Dok dominantni posao kompanije Google, pretraživanje, sazreva, investitori traže da cloud jedinica preuzme vođstvo u rastu. Jedinica je prijavila operativni prihod od 266 miliona dolara, dok se prema procenama očekivalo 434 miliona dolara, prenosi Bloomberg.

Alphabet je doneo 1,55 dolara zarade po akciji i 76,6 milijardi dolara od prodaje tokom trećeg kvartala. Analitičari su predviđali zaradu 1,46 dolara po akciji i 76 milijardi dolara prihoda, navodi FactSet.

Oglašavanje je činilo oko 59,6 milijardi dolara prodaje, uključujući 44 milijarde dolara prihoda od oglasa u osnovnom Google poslovanju pretraživanja, kao i osam milijardi dolara od YouTube platforme. Analitičari su očekivali 59,2 milijarde ukupne prodaje oglasa sa 47,5 milijardi dolara od pretraživanja i 7,8 milijardi dolara od YouTube-a.

Alphabet je zabeležio rast prihoda od reklama za devet odsto, nakon što je kompanija zabeležila pad prihoda u poslednjem kvartalu prošle i prvom kvartalu tekuće godine, što je znak da preduzeća ponovo izdvajaju novac za reklamu uprkos makroekonomskim preprekama, prenosi Forbes. Ključni segment računarskog poslovanja u oblaku nije ispunio očekivanja, sa jedinicom izloženoj veštačkoj inteligenciji na koju se oslanja rast.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...