internet oglašavanje i dalje ispod cilja, ali cloud donosi novac

Alphabet ostvario prihode veće od očekivanih

BerzaNovacSvet

26.7.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Alphabet ostvario prihode veće od očekivanih Alphabet ostvario prihode veće od očekivanih
U produženom trgovanju po zvaničnom zatvaranju Wall Streeta u utorak, akcije Alphabeta, krovne kompanije kojoj pripada internet pretraživač Google, porasle su oko sedam procenata.... Alphabet ostvario prihode veće od očekivanih

U produženom trgovanju po zvaničnom zatvaranju Wall Streeta u utorak, akcije Alphabeta, krovne kompanije kojoj pripada internet pretraživač Google, porasle su oko sedam procenata. To je rezultat pozitivnog raspoloženja investitora neposredno po objavi kvartalnih rezultata koji su bili bolji od očekivanih.

Prihodi kompanije u drugom ovogodišnjem kvartalu porasli su za sedam odsto na 74,6 milijardi dolara (sa 69,7 milijardi dolara u istom periodu prethodne godine).

Najveći generatori prihoda su poslovni segmenti usmeravanja saobraćaja na internetu (Traffic Acquisition Costs) sa 12,54 milijardi dolara, Google Cloud sa 8,03 milijarde, te oglasi na YouTube platformi (YouTube Ads) sa 7,67 milijardi dolara.

Ukupni prihodi nadmašili su ranije prognoze za skoro 1,8 milijardi dolara.

Zarada po akciji iznosi 1,44 dolara, po podacima Refinitiva.

Četvrti kvartal zaredom Alphabet je prijavio jednocifren rast jer računa sa smanjenjem potrošnje na digitalne oglase kao posledicu zabrinutosti za celu američku ekonomiju i strah od potencijalne krize. Analitičari ne očekuju da će rast ponovo dostići dvocifren broj pre četvrtog kvartala, piše CNBC.

Širom IT industrije, investitori će tražiti rezultate na mere smanjenja troškova koje su sprovedene ranije tokom godine i uticaju ulaganja u veštačku inteligenciju na profitabilnost.

Kompanije Meta, Amazon i Apple objaviće svoje kvartalne podatke krajem ove i sredinom sledeće nedelje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...