Tehnološki gigant najavio skuplji proizvod

Microsoft: Za novi Office dodatnih 30 dolara mesečno

Hi-techLifestyleSvet

19.7.2023 15:02 Autor: Vladimir Jokanović 0

Microsoft: Za novi Office dodatnih 30 dolara mesečno Microsoft: Za novi Office dodatnih 30 dolara mesečno
Track all markets on TradingView Kompanija Microsoft saopštila je da će naplaćivati 30 dolara mesečno za novu verziju poslovnog kancelarijskog softvera koji će imati... Microsoft: Za novi Office dodatnih 30 dolara mesečno

Kompanija Microsoft saopštila je da će naplaćivati 30 dolara mesečno za novu verziju poslovnog kancelarijskog softvera koji će imati funkcije generativne veštačke inteligencije. Za registrovane klijente nove funkcije to znači povećanje cene usluge paketa Microsoft 365 od 53 do 83 odsto.

Paket je ranije bio poznat kao Office 365, a prošle korišten je u više od 380 miliona kancelarija širom sveta, prenosi Financial Times. Odluka Microsofta znači više prihoda za AI tehnologiju za koji se mnogi u industriji nadaju da će dati snažan podsticaj prihodima. Microsoft je obrazložio odluku o povećanje cene softvera, navodeći da je reč o generacijskoj promeni koja donosi novu dimenziju proizvoda.


Izvršni direktor kompanije Microsofte Satija Nadela (Satya Nadella) ocenio je da je reč o „trećoj etapi“ programa Office. On je naveo da nove funkcije veštačke inteligencije omogućavaju automatizaciju rutinskog rada i povećavaju produktivnost. Vrednost akcija kompanije Microsoft porasle su za 3,98 odsto, dostižući novi rekord.

Microsoft je iskoristio godišnju partnersku konferenciju da predstavi proizvode i usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, uključujući verziju chat-bota za poslovnu komunikaciju, koji se od ranije nalazi u pretraživaču Bing. Kompanija je saopštila na konferenciji da će naplaćivati usluge novog softvera za 30 dolara više.

Novi chat-bot je namenjen preduzećima koja žele da se zaštite od eventualnog tajnog unošenja osetljivih korporativnih podataka u komunikaciju, koje bi mogli da urade zaposleni. Druge tehnološke kompanije poput OpenAI naplaćuju nove premijum verzije programa za chat.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...