projekti iz razvojnog centra u našoj zemlji priznati u celom svetu

Dve decenije kompanije Microsoft u Srbiji

BiznisSrbija

8.6.2023 15:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dve decenije kompanije Microsoft u Srbiji Dve decenije kompanije Microsoft u Srbiji
Microsoft je obeležio 20 godina delovanja u Srbiji druženjem s medijima na kojem su direktor Microsofta Srbija Milan Gospić i direktor Microsoft razvojnog centra... Dve decenije kompanije Microsoft u Srbiji

Microsoft je obeležio 20 godina delovanja u Srbiji druženjem s medijima na kojem su direktor Microsofta Srbija Milan Gospić i direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji Dražen Šumić dali presek uticaja kompanije na Srbiju i domaće tržište tokom dve decenije.

Govorili su o tome kako je kompanija doprinela tehnološkom napretku i inovacijama srpskih kompanija i organizacija te društva u celini, deleći znanje i ekspertizu te otvarajući radna mesta, kroz partnerstva i saradnje sa lokalnim organizacijama, kao i kako je sve doprinela rastu i razvoju srpske IT industrije.

“Položaj kompanije Microsoft, koji ima i komercijalne i razvojne timove u našoj zemlji, utiče na digitalnu ekonomiju zemlje i razvoj ljudskog kapitala te gradi ogroman potencijal za Srbiju. Već́ 20 godina u Srbiji, Microsoft je posvećen digitalizaciji društva i industrije, obezbeđujući najsavremeniju tehnologiju, donoseći iskustva i prakse sa globalnih tržišta i razvijajući lokalne talente i digitalne veštine”, piše u zvaničnom saopštenju kompanije.

Skoro 700 zaposlenih i osam inženjerskih timova rade u Microsoft razvojnom centru u Srbiji na razvoju i poboljšanju nekih od najvažnijih Microsoft proizvoda, kao što su cloud servisi i razvoj generativne veštačke inteligencije.

“Organizovanjem prve Sinergije 2001. godine prepoznali smo ogroman talenat i potencijal srpske IT zajednice. Od tada smo posvećeni digitalizaciji i osnaživanju organizacija da iskoriste moć tehnologije za rast i inovacije. Ovih 20 godina, digitalna transformacija je temeljna misija Microsofta u Srbiji. Naše napredne tehnologije, znanje i stručnost daju nam odgovornost da budemo na čelu oblikovanja digitalne slike Srbije. Ulazimo u novu digitalnu eru, eru upotrebe veštačke inteligencije, sa ciljem da tehnologija uvek bude dostupna svima i osnazi pojedince i organizacije da postignu više“, naglasio je na druženju sa medijima Milan Gospić.

Svi softverski projekti koji se odvijaju u Microsoft razvojnom centru u Srbiji su naširoko priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika koji ih svakodnevno primenjuju, promovišu i ucrtavaju Srbiju kao važnu IT destinaciju.

“Microsoft je globalna kompanija sa razvojnim centrima širom sveta, a Razvojni Centar u Srbiji izdvaja inovativnim rešenjima i talentovanim ljudima. Naš recept je da se oslonimo na izvanredan potencijal visokoobrazovanih ljudi u Srbiji i regionu“, istakao je Dražen Šumić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...