vizija da beogradski kampus postane glavna tačka razvoja za celu istočnu evropu

Dražen Šumić novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

SrbijaVesti

6.6.2023 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dražen Šumić novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji Dražen Šumić novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji
Kao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia, MDCS) Dražen Šumić, sa statusom Microsoft Partnera, će biti zadužen za dalji strateški... Dražen Šumić novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Kao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia, MDCS) Dražen Šumić, sa statusom Microsoft Partnera, će biti zadužen za dalji strateški razvoj centra u Beogradu, koji je odavno izgradio svojevrstan imidž unutar globalne kompanije i važi za jedan od najvažnijih razvojnih centara u Evropi, saopštio je danas Microsoft Srbija.

U MDCS-u se stvaraju najinovativniji servisi globalne kompanije koje koriste milioni ljudi širom sveta, kao što su cloud servisi i razvoj generativne veštačke inteligencije.

„Zahvaljujući radu koji smo svi zajedno uložili, danas je MDCS značajno drugačije mesto nego 2011. godine u momentu kad sam se ja priključio timu. Sada imamo preko 600 inženjera, a naš centar je odgovoran za neke od ključnih Microsoft servisa. Zahvaljujem se mom prethodniku Draganu Tomiću, na dosadašnjem uspešnom vođenju, od koga sam lično mnogo naučio“, istakao je Dražen.

Svi projekti razvojnog centra u Srbiji su priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika i ucrtavaju Srbiju kao važnu IT destinaciju. “Nastavljamo put naše vizije da postanemo glavni centar razvoja za Istočnu Evropu u Microsoft-u, sa centralnim kampusom u Beogradu. Kako bismo ostvarili zacrtano suština je u svakodnevnom napredovanju i nadogradnji znanja, jer živimo industriju koja isključivo ceni inovacije”, zaključio je Šumić.

Šumić je u Čačku završio gimnaziju, a potom Elektrotehnički fakultet u Beogradu, na kom je i magistrirao 2008. Bavi se softverskim inženjerstvom, a kompaniji Microsoft se pridružio 2011. godine, u SQL timu. Tokom poslednjih osam godina je vodio Product Management i Data Science timove za Azure cloud servise i SQL Server. Status Partnera u kompaniji stekao je u septembru prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...