do sada odabrano devet inovativnih kompanija

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

BiznisBolji posaoInovacijeSrbija

27.3.2023 16:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape
Američka kompanija Microsoft i TS Ventures fond Telekoma Srbija potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumeva da će startapi koji prođu proces... TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Američka kompanija Microsoft i TS Ventures fond Telekoma Srbija potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumeva da će startapi koji prođu proces selekcije i kvalifikuju se za investicije od strane TS Ventures fonda, dobiti i podršku Microsofta, odnosno moći da koriste njihove usluge u vrednosti do 150.000 evra.

Kako je navedeno u saopštenju, taj iznos je vrednost proizvoda i servisa koje startapi mogu da iskoriste unutar Microsoftovog programa Founders Hub, koji se odnosi na Microsoft Azure, Visual Studio Enterprise, Github Enterpise, Microsoft 365, LinkedIn, Dynamics365, ali i partnerske ponude – poput korišćenja OpenAI, Stripe, Bubble i mnogih drugih servisa.

Direktor Microsoft Srbija Milan Gospić istakao je važnost ove podrške koju dobijaju osnivači startapa na početku procesa njihovog daljeg razvoja.

„Uvek smo tu da kao kompanija podržimo startap zajednicu, jer razvoj jedne zemlje znači direktno ulaganje u digitalizaciju, stoga nastavljamo taj put i u godini kada obeležavamo pune dve decenije poslovanja u Srbiji“, kazao je on.

Istakao je da je njegova kompanija strateški opredeljena za osnaživanje inovacija i da ovom saradnjom želi da ponudi tehničku i savetodavnu podršku, stručno vođstvo, priliku za umrežavanje i povezivanje.

Direktor TS Ventures fonda Davor Sakač kazao je da je ugovor sa kompanijom Microsoft važan podstrek za prvi zvanični VC Fond u ovom delu Evrope, kao i za njegovog osnivača, kompaniju Telekom Srbija, ali i za domaće startape i za ekosistem u celini u Srbiji.

„Jedna od najvećih svetskih kompanija u poslednjih 20 godina prepoznala je potencijal naših preduzetnika i spremna je da im pomogne u razvoju njihovog poslovanja korišćenjem naprednih alata i resursa u okviru Microsoft globalnih platformi i time ih dodatno približi svetskom tržištu i učini konkurentnijim i dostupnim u čitavom svetu“, kazao je Sakač.

Podseća se da je TS Ventures Fond do sada odabrao devet startapa, koji takođe ovim ugovorom imaju pravo na podršku Microsofta u svom daljem razvoju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.