Britanski regulator odobrio akviziciju

Microsoft konačno može da preuzme Activision Blizzard

InvesticijeSvet

13.10.2023 13:09 Autor: Vladimir Jokanović 0

Microsoft konačno može da preuzme Activision Blizzard Microsoft konačno može da preuzme Activision Blizzard
Britanski regulator konkurencije odobrio je američkoj kompaniji Microsoft kupovinu firme za video igrice Activision Blizzard za 75 milijardi dolara, što nagoveštava skori završetak posla,... Microsoft konačno može da preuzme Activision Blizzard

Britanski regulator konkurencije odobrio je američkoj kompaniji Microsoft kupovinu firme za video igrice Activision Blizzard za 75 milijardi dolara, što nagoveštava skori završetak posla, nakon 21 meseca pravne borbe.

Uprava za konkurenciju i tržište (CMA) odobrila je u petak revidirani ugovor koji nalaže Microsoftu licenciranje prava na striming u oblaku izvan EU na postojeći i budući katalog kompanije Activision Blizzard, uključujući igricu Call of Duty francuskoj firmi Ubisoft, prenosi Financial Times.

„Preneli smo jasnu poruku Microsoftu da će ugovor biti blokiran osim ako se na sveobuhvatan način ne pozabave našom zabrinutošću i ne budu pristali na to“, izjavila je izvršna direktorka CMA Sara Kardel (Sarah Cardell). Ona je istakla da je prodajom prava kompanije Activisoon Ubisoftu osigurano da Microsoft nema kontrolu nad tržištem.

Sporazum sa kompanijom Ubisoft primorava Microsoft da odustane od kontrole nad blokbaster franšizama firme Activision Blizzard na tržištu igara u oblaku i sprečava ih da postanu ekskluzivne. Microsft je u avgustu podneo revidirani ugovor britanskoj CMA prema kojem će prava Activisiona u oblaku biti prodata Ubisoftu pre zaključenja ugovora o preuzimanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...