kompanija potpisala vredan ugovor

Lanac sendviča Subway širi se na kinesko tržište

Firme u fokusuSvetU fokusu

7.6.2023 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Lanac sendviča Subway širi se na kinesko tržište Lanac sendviča Subway širi se na kinesko tržište
Subway je postigao dogovor sa primaocem franšize da otvori skoro 4.000 novih prodavnica sendviča širom kontinentalne Kine u narednih 20 godina. Ugovor koji je... Lanac sendviča Subway širi se na kinesko tržište

Subway je postigao dogovor sa primaocem franšize da otvori skoro 4.000 novih prodavnica sendviča širom kontinentalne Kine u narednih 20 godina.

Ugovor koji je Subway potpisao sa primaocem franšize Shanghai Fu-Rui-Shi Corporate Development (FRS) najveći je takav ugovor u istoriji ove kompanije. FRS finansira konzorcijum privatnih investitora, uključujući Asia Investment Capital, prenosi Reuters.

FRS će dobiti ekskluzivna prava za otvaranje i razvoj svih Subway prodajnih mesta u Kini, a 4.000 novih restorana predstavljaće sedmostruko povećanje trenutnog prisustva ove kompanije na kineskom tržištu.

Međunarodna ekspanzija je ključna strategija rasta za ovaj privatni lanac brze hrane sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. U pripremi je i plan za preuređenje restorana, ažuriranje menija i sjajnu marketinšku podršku.

Kompanija Subway imala je niz problema zbog prevelike ekspanzije, morala je da zatvara hiljade lokala, pa i pored toga globalna uporediva prodaja kompanije porasla je za 12,1 odsto u prvom kvartalu.

Druge kompanije, takođe, pojačavaju svoje prisustvo u Kini, uključujući Starbucks, koji planira da tamo otvori 3.000 novih prodajnih mesta do 2025. godine.

  • SHALIMAR

    10.6.2023 #1 Author

    Dovoljno im je kinesko trziste i da zaokruze pricu…

    Odgovori

  • AJA

    13.6.2023 #2 Author

    Svaka cast

    Odgovori

  • PIKSI

    18.6.2023 #3 Author

    Svaka cast ipak ugovor na 20 godina je ozbiljna prica

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...