LIDER VEĆINE U SENATU NA STRANI TRAMPA Ustav ne daje medijima ulogu u izbornom procesu

SvetVesti

10.11.2020 09:39 Autor: Vladimir Jokanović 0

LIDER VEĆINE U SENATU NA STRANI TRAMPA Ustav ne daje medijima ulogu u izbornom procesu LIDER VEĆINE U SENATU NA STRANI TRAMPA Ustav ne daje medijima ulogu u izbornom procesu
Lider većine u američkom Senatu Mič Makonel (Mitch McConnell) izjavio je da je predsednik Donald Tramp (Donald Trump) u pravu što nije priznao pobedu... LIDER VEĆINE U SENATU NA STRANI TRAMPA Ustav ne daje medijima ulogu u izbornom procesu

Lider većine u američkom Senatu Mič Makonel (Mitch McConnell) izjavio je da je predsednik Donald Tramp (Donald Trump) u pravu što nije priznao pobedu Džoa Bajdena (Joe Biden) na predsedničkim izborima, budući da rezultati nisu potvrđeni ni u jednoj federalnoj državi.

„Očigledno je da nijedna država još nije potvrdila svoje izborne rezultate. Imamo najmanje jednu ili dve države koje su već na putu da se prebroje i verujem da predsednik možda ima pravne izazove koji su u toku u najmanje pet država“,rekao je Makonel, prenosi CNBC.

On je naveo da Tramp ima 100 procentno pravo da u okviru zakonskih mogućnosti razmotri navode o nepravilnostima i odmeri svoje pravne mogućnosti. Makonel nije priznao Bajdenovu pobedu, već je rekao: „Ustav ne daje bogatim medijskim korporacijama ulogu u ovom procesu“.

„Naše institucije su zapravo izgrađene za ovo. Imamo uspostavljen sistem za razmatranje zabrinutosti“, ocenio je Makonel, prenosi CNN. On je istakao da su prema preliminarnim rezultatima republikanci osvojili većinu na izborima za Senat, čime su zapanjili prognozere.  

Podsetimo, američki mediji proglasili su u subotu pobedu Bajdena na predsedničkim izborima.  Tramp nije priznao poraz, navodeći da će njegov advokatski tim uložiti žalbe na više izbornih neregularnosti i zatražiti od Vrhovnog suda da proceni zakonitost glasanja i brojanja glasova u nekim državama, uključujući Pensilvaniju, koja je bila odlučujuća za Bajdenovu pobedu.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...