Milijarder naveo da će napustiti vodeću poziciju kada nađe odgovarajućeg naslednika

Mask podnosi ostavku na mesto generalnog direktora Twittera

Hi-techPoslovanjeSvet

21.12.2022 09:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mask podnosi ostavku na mesto generalnog direktora Twittera Mask podnosi ostavku na mesto generalnog direktora Twittera
Ilon Mask (Elon Musk) je saopštio da će podneti ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije Twitter kada “nađe nekoga dovoljno budalastog da preuzme taj... Mask podnosi ostavku na mesto generalnog direktora Twittera

Ilon Mask (Elon Musk) je saopštio da će podneti ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije Twitter kada “nađe nekoga dovoljno budalastog da preuzme taj posao”.

Odluku je doneo dva dana nakon što je pitao svoje pratioce na istoimenoj društvenoj mreži da li bi trebalo da odustane od rukovodeće pozicije i od većine dobio potvrdan odgovor.

Mask, koji je krajem oktobra kupio Twitter za 44 milijarde dolara, postavio je pitanje svojim pratiocima nakon što su mnogi od njih izrazili svoje nezadovoljstvo u vezi sa novim pravilima moderacije sadržaja i, kako izgleda, hirovitog ukidanja i vraćanja velikih korisničkih naloga. Kritike je dobio čak i od najvećih pristalica, koje su njegove promene na društvenoj mreži okarakterisale kao “kap koja je prelila čašu”, piše The New York Times.

Na Maskovu anketu je odgovoreno sa 17,5 miliona glasova. On je rekao da će postupiti u skladu sa rezultatima glasanja, a 57 odsto glasača se složilo da bi trebalo da siđe sa rukovodeće pozicije.

Međutim, Mask se nije oglašavao nekoliko sati nakon što je anketa okončana. Kada je konačno to učinio, nije rekao ništa što je direktno povezano sa rezultatima ankete. Umesto toga, odgovorio je korisnicima društvene mreže koji su bili sumnjičavi po pitanju rezultata ankete i rekao da će funkcija ankete biti izmenjena tako da će samo ljudi koji su platili pretplatu na Twitter moći da glasaju.

Nakon toga, Mask je sledećeg dana na svom nalogu tvitovao da će podneti ostavku pošto nađe odgovarajuću osobu za tu poziciju.

“Nakon toga, ja ću predvoditi samo softverskli i serverski tim”, rekao je on.

Maskove odluke u vezi sa moderacijom sadržaja na Twitteru zasnovane su na prethodnim anketama. Međutim, on je takođe u svojim kompanijama davao obećanja i prognoze koje nisu ostvarene.

Još uvek se ne može predvideti značaj njegove odluke da istupi sa mesta generalnog direktora. Milijarder je na svom Twitter nalogu objavio i da nema naslednika i insinuirao da nema kandidata koji su kvalifikovani da vode ovu društvenu mrežu.

“Niko ko želi ovaj posao ne može zapravo da održi Twitter u životu”, napisao je on u tvitu.

  • TATJANA

    22.12.2022 #1 Author

    Ovaj covek se bukvalno poigrava sa ozbiljnim stvarima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...