Kažnjeni po nedelju dana zabrane zbog “ugrožavanja bezbednosti”

Twitter suspendovao naloge novinara koji prate Maskovo kretanje

Hi-techLifestyleSvetZanimljivosti

16.12.2022 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Twitter suspendovao naloge novinara koji prate Maskovo kretanje Twitter suspendovao naloge novinara koji prate Maskovo kretanje
Twitter je  u četvrtak uveče iznenada suspendovao nekoliko novinara visokog profila koji pokrivaju događaje na ovoj društvenoj platformi i poteze Ilona Maska (Elon Musk),... Twitter suspendovao naloge novinara koji prate Maskovo kretanje

Twitter je  u četvrtak uveče iznenada suspendovao nekoliko novinara visokog profila koji pokrivaju događaje na ovoj društvenoj platformi i poteze Ilona Maska (Elon Musk), jednog od najbogatijih ljudi na svetu, koji je kupio kompaniju pre samo nekoliko meseci.

Nekoliko sati nakon što su ove suspenzije stupile na snagu, Mask se suočio sa jednim od novinara koje je blokirao na društvenoj mreži, u audio diskusiji na Twitter Space-u pred publikom od više od 30.000 slušalaca, piše NBC.

Mask je kao razlog za suspenziju naloga naveo promenu pravila na društvenoj mreži za korisnike koji objavljuju kretanja i geo-lokacije privatnih aviona, uključujući i onaj koji je u vlasništvu samog Maska.

Nalozi novinara iz redakcija New York Times, CNN, Washington Post, Mashable, Intercept, Voice of America, te trojice nezavisnih novinara, suspendovani su na nedelju dana.

Pored toga, Twitter nalog za Mastodon, platformu koja se naplaćuje kao alternativa Maskovoj društvenoj mreži, takođe je suspendovan u četvrtak rano uveče.

“Kritikovati me po ceo dan je sasvim u redu, ali prikazivanje moje lokacije u realnom vremenu i ugrožavanje moje porodice nije“, napisao je Mask u tvitu.

  • GOCA BG

    18.12.2022 #1 Author

    Apsolutno je u pravu,gde je tu privatnost uopste…

    Odgovori

  • Dea

    18.12.2022 #2 Author

    A moze mu se…

    Odgovori

  • Coka13

    19.12.2022 #3 Author

    Koliko se ovom čoveku može sve, to je već smešno. Bukvalno se igra i očigledno mu je jako zabavno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...