Zloupotreba kredita za obroke u američkoj kompaniji

Meta otpustila zaposlene koji su uzimali 25 dolara za ručak, a nisu ručali u kancelariji

LifestyleSvet

17.10.2024 10:53 Autor: Vladimir Jokanović 1

Meta otpustila zaposlene koji su uzimali 25 dolara za ručak, a nisu ručali u kancelariji Meta otpustila zaposlene koji su uzimali 25 dolara za ručak, a nisu ručali u kancelariji
Kompanija Meta otpustila je dvadesetak zaposlenih u Los Anđelesu jer su koristili svojih 25 dolara kredita za obroke kako bi kupovali kućne potrepštine, uključujući... Meta otpustila zaposlene koji su uzimali 25 dolara za ručak, a nisu ručali u kancelariji

Kompanija Meta otpustila je dvadesetak zaposlenih u Los Anđelesu jer su koristili svojih 25 dolara kredita za obroke kako bi kupovali kućne potrepštine, uključujući tufere za akne, čaše za vino i deterdžent za pranje veša.

Otpuštanja su se dogodila prošle nedelje, samo nekoliko dana pre nego što je ova kompanija, čija je vrednost 1.500 milijardi dolara, započela restrukturiranje određenih timova u WhatsAppu, Instagramu i Reality Labsu, svojoj jedinici za proširenu i virtuelnu realnost, prenosi Financial Times.

Kao i većina velikih tehnoloških kompanija, Meta zaposlenima u svom velikom sedištu u Silicijumskoj dolini nudi besplatnu hranu kao pogodnost. Zaposleni u manjim kancelarijama, gde nema kantine, dobijaju kredite za platforme Uber Eats ili Grubhub za dostavu hrane u kancelariju.

Zaposlenima se svakodnevno dodeljuje 20 dolara za doručak, 25 dolara za ručak i 25 dolara za večeru, pri čemu se krediti izdaju u iznosima od po 25 dolara. Otpušteni su optuženi da su zloupotrebljavali sistem kredita za hranu tokom dužeg vremenskog perioda, navode izvori. Neki su kombinovali svoj novac, dok su drugi naručivali obroke za kuću, iako su krediti bili namenjeni za obroke u kancelariji.

Zaposleni koji su samo povremeno kršili pravila bili su opomenuti, ali ne i otpušteni. Na jednoj objavi na anonimnoj platformi Blind, bivša zaposlena Mete je napisao da je koristila kredite od 25 dolara za kupovinu stvari poput paste za zube i čaja iz apoteke ako bi znala da neće jesti u kancelariji, smatrajući da ne treba da baca kredit za večeru.

Bivši zaposleni, koji je naveo da je imao platu od oko 400.000 dolara godišnje u Meti i radio noću i vikendom, rekao je da je priznao grešku kada je sektor ljudskih resursa istraživao praksu, ali je kasnije neočekivano otpušten. „Bilo je gotovo nestvarno da se to događa,“ napisao je otpušteni.

  • SABRINA

    17.10.2024 #1 Author

    Da li je moguće da kompanija istražuje šta je zaposleni jeo?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.