Rizičan potez u vreme nadolazećih izbora u SAD

Meta otpustila značajan broj zaposlenih

SvetVesti

12.7.2023 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Meta otpustila značajan broj zaposlenih Meta otpustila značajan broj zaposlenih
Kompanija Meta otpustila je značajan broj zaposlenih iz timova za borbu protiv dezinformacija, trolova i uznemiravanja na svojim platformama. Ovaj potez izaziva zabrinutost zbog... Meta otpustila značajan broj zaposlenih

Kompanija Meta otpustila je značajan broj zaposlenih iz timova za borbu protiv dezinformacija, trolova i uznemiravanja na svojim platformama.

Ovaj potez izaziva zabrinutost zbog izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) naredne godine, javlja CNN, pozivajući se na anonimne izvore koji su dobro upoznati sa situacijom, a prenosi Mina.

Nekoliko članova Metinog tima koji je suzbijao lažne informacije za vreme američkih međuizbora prošle godine otpušteno je prošle jeseni i na proleće, naveo je izvor.

Portparol Mete nije precizirao koliko ljudi je otpušteno iz timova koji rade na izborima, već je samo rekao da je „zaštita izbora u SAD jedan od prioriteta kompanije“.

Metina nova platforma Threads je za pet dana stekla 100 miliona korisnika, među kojima su i slavne i uticajne, kao i kontroverzne ličnosti.

Guardian je naveo da su se aplikaciji Threads za samo 24 sata priključili i američki krajnji desničari Ričard Spenser i Nik Fuentes, koji veruju u nadmoć bele rase. CNN upozorava da Metin tim za suzbijanje lažnih vesti i dezinformacija neće imati dovoljno osoblja da se izbore sa izazovima koji mu predstoje.

U narednoj godini će se održati važni izbori kako u SAD, tako i na Tajvanu, u Ukrajini, Indiji, kao i u drugim zemljama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...