Da li je Threads iskopirao najpoznatiju platformu za mikroblogovanje?

Twitter preti da će tužiti kompaniju Meta

LifestyleSvet

7.7.2023 12:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Twitter preti da će tužiti kompaniju Meta Twitter preti da će tužiti kompaniju Meta
Twitter je zapretio da će tužiti kompaniju Meta zbog njene nove platforme Threads, izvestio je za sajt Semafor, pozivajući se na pismo koje je... Twitter preti da će tužiti kompaniju Meta

Twitter je zapretio da će tužiti kompaniju Meta zbog njene nove platforme Threads, izvestio je za sajt Semafor, pozivajući se na pismo koje je advokat kompanije Twitter Aleks Spiro (Alex Spiro) poslao izvršnom direktoru društvene mreže Facebook Marku Cukerbergu (Mark Zuckerberg).

Meta, koja je pokrenula Threads pre dva dana i zabeležila više od 30 miliona registracija, izgleda da će preuzeti Twitter Ilona Maska (Elon Musk) tako što će iskoristiti milijarde korisnika koji su na društvenoj mreži Instagram, prenosi Reuters.

Spiro je u svom pismu optužio kompaniju Meta da je angažovala bivše zaposlene sa platforme Twitter koji su „imali i imaju pristup poslovnim tajnama i drugim visoko poverljivim informacijama“, navodi se u izveštaju.

„Twitter se poziva na  pravo na intelektualnu svojinu i zahteva da Meta prestane da koristi poslovne tajne kompanije Twitter ili druge visoko poverljive informacije“, napisao je Spiro u pismu.

„Niko u inženjerskom timu platforme Threads nije došao iz kompanije Twitter, to jednostavno nije slučaj “, rekao je portparol kompanije Meta Endi Stoun (Andy Stone) u objavi na platformi Threads.

Bivši viši zaposlenik platforme Twitter rekao je za novinsku agenciju Reuters da nije čuo da neko od bivših zaposlenih na platformi Twitter, sada radi za Threads, niti da je bilo kakvo više osoblje „preletelo” u kompaniju Meta.

U međuvremenu, vlasnik platforme Twitter Ilon Mask je rekao da je „konkurencija u redu, varanje nije“, kao odgovor na tvit koji se poziva na vest.

Otkako se desilo Maskovo preuzimanje platforme društvenih medija, Twitter je video konkurenciju između platformi Mastodon i Bluesky. Međutim, korisnički interfejs platforme Threads ima upadljivu sličnost sa platformom za mikroblogovanje Twitter.

Ipak, Threads ne podržava pretragu ključnih reči ili direktne poruke.

  • SHALIMAR

    7.7.2023 #1 Author

    Ovo ce tek da ima epilog…

    Odgovori

  • Lelica

    8.7.2023 #2 Author

    Spanska serija u najavi.

    Odgovori

    • AJA

      10.7.2023 #3 Author

      Sezona prva😂 oni mogu tako da se prepucavaju u nedogled tako da cemo videti koji ce epilog biti na kraju..ti si uzeo moje radnike..e nisam..e jesi..e nisam😂 i na kraju ce se pojaviti neko treci koji ce da ubire plodove

      Odgovori

  • Milica

    8.7.2023 #4 Author

    Jedva cekam da vidim ovaj zaplet

    Odgovori

  • MODESTY

    8.7.2023 #5 Author

    Od pretnji nema nista

    Odgovori

  • REA

    9.7.2023 #6 Author

    Ilonu nikako ne ide sa ovim tviterom… stalno neki problemi

    Odgovori

  • Bellica

    9.7.2023 #7 Author

    Pa to tako uvek biva i od veceg ima veci

    Odgovori

  • SABRINA

    9.7.2023 #8 Author

    I tako u nedogled…

    Odgovori

  • DUCA

    9.7.2023 #9 Author

    Svašta može da se desi!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...