Fokus će biti na poslovanju izvan digitalnog prostora

Nova direktorka Twittera pokušava da vrati oglašivače na platformu

SvetU fokusu

29.6.2023 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nova direktorka Twittera pokušava da vrati oglašivače na platformu Nova direktorka Twittera pokušava da vrati oglašivače na platformu
Nova izvršna direktorka društvene mreže Twitter Linda Jakarino (Linda Yaccarino) radi na nizu mera da vrati oglašivače koji su napustili platformu pod vlasništvom Ilona... Nova direktorka Twittera pokušava da vrati oglašivače na platformu

Nova izvršna direktorka društvene mreže Twitter Linda Jakarino (Linda Yaccarino) radi na nizu mera da vrati oglašivače koji su napustili platformu pod vlasništvom Ilona Maska  (Elon Musk), uključujući uvođenje usluge video-oglasa, traženje više poznatih ličnosti i povećanje broja zaposlenih.

Jakarino, koja je postavljena za izvršnu direktorku Twittera 5. juna, planira da pokrene video-oglase sa zvukom preko celog ekrana koji će se prikazivati korisnicima koji skroluju kroz novi Twitterov kratki video-zapis, prenosi Reuters citirajući tri osobe upoznate sa temom.

Ona je u razgovorima o širem partnerstvu sa kompanijom Google, koje bi uključivalo oglašavanje i pristup nekim podacima kompanije Twitter, navodi se u izveštaju.

Twitter se takođe nada da će ponovo pregovarati o višestrukim ugovorima sa tehnološkim kompanijama kao što su Amazon, Salesforce i IBM.

Twitter nije odmah odgovorio na zahtev agencije Reuters da komentariše izveštaj.

Reuters je ranije ovog meseca izvestio da Twitter planira da se fokusira na video, stvaralačka i trgovinska partnerstva, kako bi revitalizovao poslovanje kompanije društvenih medija izvan digitalnog oglašavanja.

Nakon što je Mask kupio Twitter u oktobru kompanija za društvene mreže suočila se sa mesecima haosa, uključujući otpuštanja hiljada zaposlenih, kritike zbog lošeg moderiranja sadržaja i odlazak mnogih oglašivača koji nisu želeli da se njihovi oglasi pojavljuju pored neprikladnog sadržaja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...