Ilonu Masku preuzimanje društvene mreže “nije bilo zabavno”

Kompanija Twitter preimenovana u X

Svet

12.4.2023 11:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Twitter preimenovana u X Kompanija Twitter preimenovana u X
Novinarka Lora Lumer (Laura Loomer) koja tuži kompaniju Twitter, objavila je na društvenim mrežama fotografije pravnog podneska koji pokazuju da se Twitter i zvanično... Kompanija Twitter preimenovana u X

Novinarka Lora Lumer (Laura Loomer) koja tuži kompaniju Twitter, objavila je na društvenim mrežama fotografije pravnog podneska koji pokazuju da se Twitter i zvanično spojio sa korporacijom X, privatnim preduzećem koje posluje u okviru X Holdinga, oba u vlasništvu Ilona Maska (Elon Musk).  

“U skladu sa pravilom 7.1 (a) Federalnih pravila o građanskom postupku, dole potpisani branilac okrivljenog X Corp., kao naslednika u interesu imenovanog okrivljenog Twitter Inc. ovim navodi da je Twitter Inc. u sastavu X Corp. i više ne postoji pod ranijim pravnim imenom“, navodi se u pravnom podnesku koji su preneli američki mediji.

Otprilike u isto vreme, američki super-bogataš Mask dao je intervju za BBC, u kome je istakao da preuzimanje društvene mreže Twitter “nije bilo nimalo zabavno, mada se ne može reći da je bilo dosadno”.

Na pitanje novinara da li bi prodao Twitter, Mask je odgovorio da bi “razmislio ukoliko bi se pojavila prava osoba”.

Vlasnik Tesle i Twittera, istakao je i da ova društvena mreža konačno ne pravi troškove, te je “na nuli”, posle restrukturiranja koje je podrazumevalo otpuštanja dela zaposlenih, kao i uvođenje tzv. plave značke za naprednije naloge, koji se naplaćuju.

Ovaj intervju je u direktnom prenosu na društvenoj mreži praitlo oko tri miliona korisnika.

 • SUZI

  12.4.2023 #1 Author

  Ne znam kako bih zaspala da ovo nisam procitala.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  15.4.2023 #2 Author

  Kako god da se zove,bitno je da dobro rade…

  Odgovori

 • MAJA

  16.4.2023 #3 Author

  A sta je njemu zabavno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...