rat društvenih mreža

Da li će Threads svrgnuti Twitter?

Hi-techLifestyleSvet

6.7.2023 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Da li će Threads svrgnuti Twitter? Da li će Threads svrgnuti Twitter?
Osnivač društvene mreže Facebook Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) predstavio je novu aplikaciju Threads koja je zamišljena kao glavna konkurencija Twitter-u. Stručnjaci procenjuju kako bi... Da li će Threads svrgnuti Twitter?

Osnivač društvene mreže Facebook Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) predstavio je novu aplikaciju Threads koja je zamišljena kao glavna konkurencija Twitter-u.

Stručnjaci procenjuju kako bi na novu aplikaciju kompanije Meta mogao da pređe velik broj korisnika nezadovoljnih promenama koje je napravio Twitter, nakon što ga je preuzeo Ilon Mask (Elon Musk), piše Wall Street Journal.

Samo u prva četiri sata nova aplikacija imala je pet miliona prijava, istakao je Zakerberg.

Threads ima dosta sličnosti sa opcijama koje nudi Twitter. Primera radi, Threads takođe ima postove koji mogu biti dugi do 500 karaktera i uključuju linkove, fotografije i videozapise u trajanju do pet minuta.

Threads za sada nije lansiran u Evropi.

Nagađa se kako bi jedna od glavnih prednosti Threads-a mogla biti povezanost s mrežama Facebook i Instagram i njihovom ogromnom bazom korisnika.

Uoči lansiranja aplikacije, vrednost akcija kompanije Meta porasla je za tri odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...