gasi se 10.000 radnih mesta

Kompanija Meta najavila novu rundu otpuštanja radnika

Firme u fokusuHi-techSvet

19.4.2023 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Meta najavila novu rundu otpuštanja radnika Kompanija Meta najavila novu rundu otpuštanja radnika
Meta Platforms počinje sa otpuštanjima zaposlenih u celoj kompaniji kao deo procesa restrukturiranja timova i povećanja efikasnosti, što je generalni cilj osnivača Marka Zakerberga... Kompanija Meta najavila novu rundu otpuštanja radnika

Meta Platforms počinje sa otpuštanjima zaposlenih u celoj kompaniji kao deo procesa restrukturiranja timova i povećanja efikasnosti, što je generalni cilj osnivača Marka Zakerberga (Mark Zuckerberg).

Matična kompanija Facebook obavestila je menadžere da objave ono što je bilo neizbežno i to putem memoranduma u koji je uvid ima Bloomberg News.

Facebook, VhatsApp, Instagram i Realiti Labs biće direktno pogođeni ovim otpuštanjima, a ovaj potez je deo napora za smanjenje troškova, zbog čega će biti ugašeno 10.000 radnih mesta, kao što je Zakerberg najavio u martu. Naredni krug rezova biće u maju.

Meta je u novembru već otpustila oko 13 odsto svoje radne snage, ili oko 11.000 zaposlenih. Produženo je i zamrzavanje zapošljavanja tokom prvog kvartala.

Zakerbergovi komentari sugerišu da će kompanija težiti da postane vitkija i da rebalansira svoj odnos tehnologa i inženjera prema poslovnom i administrativnom osoblju.

Memorandum koji je prosleđen menadžerima ukazuje da će timovi biti reorganizovani i da preostali zaposleni biti raspoređeni da rade sa novim menadžerima.

 • Dux011

  20.4.2023 #1 Author

  Znači i oni krenuli…

  Odgovori

 • MAJA

  21.4.2023 #2 Author

  On je to najavio a sada i da realizuje, strasno

  Odgovori

 • ELLA

  17.6.2024 #3 Author

  Vlasnik zeli Samo da se sto vise zaradi.
  Ne moze da kupi jos jedan zivot.
  Umesto da pomaze gladnima

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.