Kompanija Meta uvodi pretplatničku uslugu

Plaćanje verifikacije za Facebook i Instagram

Svet

20.2.2023 08:46 Autor: Vladimir Jokanović 2

Plaćanje verifikacije za Facebook i Instagram Plaćanje verifikacije za Facebook i Instagram
Korisnici platformi Instagram i Facebook moći će da plate verifikaciju, odnosno plavu kvačicu, saopštila je matična kompanija Meta. Njen servis Verified koštaće 11,99 dolara... Plaćanje verifikacije za Facebook i Instagram

Korisnici platformi Instagram i Facebook moći će da plate verifikaciju, odnosno plavu kvačicu, saopštila je matična kompanija Meta. Njen servis Verified koštaće 11,99 dolara mesečno, odnosno 14,99 dolara za korisnike iPhone telefona.

Usluga će biti dostupna ove nedelje u Australiji i na Novom Zelandu, prenosi BBC. Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) rekao je da će to poboljšati bezbednost i autentičnost aplikacija za pomenute društvene mreže.

Prethodno je vlasnik Twittera Ilon Mask (Elon Musk) u novembru prošle godine implementirao uslugu premijum Twitter Blue. Usluga plaćanja pretplate kompanije Meta još nije dostupna preduzećima, ali će svako moći da plati verifikaciju.


Značke ili plave kvačice koriste se kao alati za verifikaciju naloga visokog profila kako bi se označila njihova autentičnost. Pretplata bi korisnicima koji plaćaju plavu kvačicu omogućila povećanu vidljivost objava, zaštitu od imitatora i lakši pristup korisničkoj službi.

Kompanija Meta navela je da promene neće uticati na prethodno verifikovane naloge, ali je istakla da će doći do povećanja vidljivosti za neke manje korisnike koji se budu verifikovali zahvaljujući plaćenoj funkciji.

Meta je saopštila da će korisnička imena na Instagramu i Facebooku morati da se poklapaju sa ličnim dokumentoma kako bi im se odobrila verifikacija, a korisnici će morati na profilu da imaju fotografiju koja uključuje njihovo lice.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...