Prekid nije posledica zlonamernih sajber aktivnosti

Ponovo rade Facebook i Instagram

LifestyleSvet

6.3.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ponovo rade Facebook i Instagram Ponovo rade Facebook i Instagram
Facebook i Instagram u vlasništvu kompanije Meta ponovo su pokrenuti u utorak nakon više od dva sata prekida rada koji je bio uzrokovan tehničkim... Ponovo rade Facebook i Instagram

Facebook i Instagram u vlasništvu kompanije Meta ponovo su pokrenuti u utorak nakon više od dva sata prekida rada koji je bio uzrokovan tehničkim problemom, što je uticalo na stotine hiljada korisnika širom sveta.

Poremećaji su počeli pre podne po istočnom vremenu u SAD, a mnogi korisnici platforme X naveli su u svojim objavama da nisu mogli da se uloguju na Facebook i Instagram, prenosi Reuters. Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće pratio je incident i nije primetio zlonamerne sajber aktivnosti.

Na vrhuncu prekida rada, bilo je više od 550.000 izveštaja o prekidima za Facebook i oko 92.000 za Instagram, prema veb lokaciji za praćenje prekida rada Downdetector. Vrednost akcija kompanije Meta oslabila je za 1,2 odsto u popodnevnom trgovanju.

Kompanija Meta ima oko 3,19 milijardi aktivnih korisnika njenih aplikacija, što uključuje WhatApp i Threads. Prekid rada dve pomenute aplikacije bio je daleko manji.

Nekoliko zaposlenih u kompaniji Meta objavilo je u aplikaciji za anonimnu razmenu poruka Blind da nisu u mogućnosti da se prijave na svoje interne radne sisteme, zbog čega se pitaju da li su možda otpušteni.

Prekid rada na platformama Meta bio je među najpopularnijim temama na društvenoj mreži X, a njen vlasnik Ilon Mask (Elon Musk) napisao je: „Ako čitate ovaj post, to je zato što naši serveri rade“.

  • Inquiete

    6.3.2024 #1 Author

    Ma kakva panika zbog privremenog prekida aplikacija! Taman posla da sa nekim popijete kafu i ne BULJITE u telefon, ili da pojedete nešto, a da tu hranu ne postavite na instagram! Užas kakvi su ljudi postali!

    Odgovori

  • jevtic

    6.3.2024 #2 Author

    Kao da je nedaj bože rat izbio, uzbunaaaaa….strašno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...