Prihodi porasli na 40,1 milijardu dolara

Dobit kompanije Meta premašila očekivanja

NovacSvet

3.2.2024 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 18

Dobit kompanije Meta premašila očekivanja Dobit kompanije Meta premašila očekivanja
Američki tehnološki div Meta nadmašio je očekivanja analitičara Wall Streeta sa dobiti od 14 milijardi dolara u četvrtom kvartalu prošle godine. Prihodi firme porasli... Dobit kompanije Meta premašila očekivanja

Američki tehnološki div Meta nadmašio je očekivanja analitičara Wall Streeta sa dobiti od 14 milijardi dolara u četvrtom kvartalu prošle godine.

Prihodi firme porasli su na 40,1 milijardu dolara, a cene deonice Mete skočila je 15,22 odsto na 454,85 dolara u produženom trgovanju nakon objave rezultata.

Kako javlja francuska novinska agencija AFP, broj mesečnih pretplatnika na društvene mreže Facebook i Instagram porastao je na 3,1 milijardu, prenosi Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

„Imali smo dobro tromesečje, jer naša zajednica i posao nastavljaju da rastu“, prokomentarisao je objavu poslovnog izveštaja izvršni direktor Mete, Marj Zakerberg (Mark Zuckerberg).

Snažni rezultati umirili su investitore nakon što se Zakerberg ove sedmice morao javno izviniti američkom Kongresu za svu štetu koju su društveni mediji prouzrokovali američkoj deci. On se izvinio porodicama pogođene dece tokom saslušanja u Senatu na temu sigurnosti dece na internetu.

„Žao mi je zbog svega što su proživela. Niko ne bi trebalo da prolazi kroz ono kroz što su prošle vaše porodice“, rekao je Zakerberg.

Tehnološki divovi suočavaju se s lavinom optužbi da nisu učinili dovoljno kako bi zaštitili decu od opasnosti na internetu, što je rezultovalo samoubistvima dece.

Krajem 2021. Facebook je svoju matičnu firmu preimenovao u Meta zbog Zakerberg vizije prelaska u virtualni svet metaverzuma. On je u četvrtak rekao da su postigli značajan napredak u ostvarivanju te vizije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.