Pokušaj da se zadrže korisnici na aplikaciji Threads

Meta priprema četbotove sa veštačkom inteligencijom

Hi-techLifestyleSvet

1.8.2023 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Meta priprema četbotove sa veštačkom inteligencijom Meta priprema četbotove sa veštačkom inteligencijom
Kompanija Meta se priprema da već u septembru lansira niz četbotova sa veštačkom inteligencijom (AI), izvestio je Financial Times. Meta je dizajnirala prototipove za... Meta priprema četbotove sa veštačkom inteligencijom

Kompanija Meta se priprema da već u septembru lansira niz četbotova sa veštačkom inteligencijom (AI), izvestio je Financial Times.

Meta je dizajnirala prototipove za četbotove koji mogu da razgovaraju sa svojim korisnicima, dok kompanija pokušava da poveća angažman na svojim platformama društvenih medija, navodi se u izveštaju, citirajući ljude koji znaju o planovima, a prenosi Reuters.

U gradu Menlo Park u Kaliforniji radi se na četbotu koji govori kao Abraham Linkoln, kao i na četbotu koji savetuje o najboljim opcijama za putovanje i obilaske, dodaje se u izveštaju. Svrha ovih čet robota biće da obezbede nov način pretraživanja, kao i da daju preporuke.

Sve se dešava u momentu kada rukovodstvo Mete pokušava da reši situaciju sa svojom novom tekstualnom aplikacijom Threads, nakon što je aplikacija izgubila više od polovine korisnika u nedeljama nakon lansiranja.

Meta nije odmah odgovorila na zahtev agencije Reuters za komentar.

Sa druge strane, Facebook, koji je, takođe, u vlasništvu kompanije Meta, prijavio je prošle nedelje snažan rast prihoda od oglašavanja, predviđajući prihod u trećem kvartalu iznad tržišnih očekivanja.

Kompanija se oporavlja od teške 2022. godine, podstaknuta dešavanjima u vezi sa veštačkom inteligencijom i štednjom u kojoj je od prošle jeseni otpustila oko 21.000 zaposlenih.

Bloomberg News je u julu izvestio da Apple radi na AI opcijama koje su slične četbotovima ChatGPT i Bard, dodajući da je izgradio sopstveni okvir, poznat kao Ajax, za kreiranje velikih jezičkih modela i, takođe, testira četbot koji neki inženjeri nazivaju Apple GPT.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...