nakon usklađivanja zakonskih regulativa

Google predstavio svoj četbot Bard korisnicima u EU

EUHi-techVesti

13.7.2023 17:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Google predstavio svoj četbot Bard korisnicima u EU Google predstavio svoj četbot Bard korisnicima u EU
Kompanija Google predstavila je svoj četbot Bard korisnicima u Evropskoj uniji, i Brazilu, i saopštila da je alat za veštačku inteligenciju sada može da... Google predstavio svoj četbot Bard korisnicima u EU

Kompanija Google predstavila je svoj četbot Bard korisnicima u Evropskoj uniji, i Brazilu, i saopštila da je alat za veštačku inteligenciju sada može da generiše odgovore na više od 40 jezika, uključujući kineski, hindu i španski.

EU je među poslednjim delovima sveta koja je dobila pristup Bardu, koji je pokrenut u oko 180 zemalja ranije ove godine. Do kašnjenja je došlo zbog neizvesnosti oko usklađenosti usluge veštačke inteligencije sa Opštom uredbom o zaštiti podataka EU, saopštila je kompanija, prenosi Bloomberg.

Američki tehnološki gigant je imao „veoma produktivne razgovore sa regulatorima privatnosti u Evropi“, saopštio je novinarima viši direktor proizvoda Googla Džek Kravčik (Jack Krawczyk()uoči uvođenja ovog alata u EU.

On je rekao da će Google sada davati korisnicima jasna obaveštenja o tome kako se njihovi podaci koriste i čuvaju, kako bi se ovaj proizvod poboljšao. Opcije kontrole biće dostupne u celom svetu, ne samo u EU.

Zakonodavstvo EU sve više usporava na opasnosti od uvođenje tehnoloških proizvoda. Meta Platforms Inc. tek treba da lansira svoju najnoviju aplikaciju, Threads, u 27 zemalja EU. Kompanija želi da dobije više na vremenu kako bi razradila način na koji će EU sprovesti nove zakone o konkurenciji, koji zabranjuju čuvarima da kombinuju podatke između platformi, rekla je osoba upoznata sa tim.

Usluge ćaskanja izgrađene na velikim jezičkim modelima već su nailazile na blokade u Evropi zbog postojećih zakona o zaštiti podataka. OpenAI-jev ChatGPT, na primer, privremeno je zatvoren u Italiji zbog sličnih problema.

  • MARA

    14.7.2023 #1 Author

    Da vidimo koje su to novine

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...