Kompanije u koje vredi ulagati dolaze iz vojne i tehnološke industrije

Morgan Stanley predviđa pad vrednosti američkih akcija u naredna tri meseca

InvesticijeSvet

5.6.2023 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Morgan Stanley predviđa pad vrednosti američkih akcija u naredna tri meseca Morgan Stanley predviđa pad vrednosti američkih akcija u naredna tri meseca
Investiciona banka Morgan Stanley predviđa da će doći do “iznenadnog smanjenja korporativnih zarada u SAD”, što je u suprotnosti sa nedavnim procenama Wall Streeta.... Morgan Stanley predviđa pad vrednosti američkih akcija u naredna tri meseca

Investiciona banka Morgan Stanley predviđa da će doći do “iznenadnog smanjenja korporativnih zarada u SAD”, što je u suprotnosti sa nedavnim procenama Wall Streeta.

Nasuprot tome, analitičari banke su optimistični po pitanju akcija japanskih, tajvanskih i južnokorejskih kompanija, i preporučuju zauzimanje određenih pozicija u državnim obveznicama razvijenih tržišta.

Zarada po akciji za firme sa indeksa S&P 500 će ove godine pasti za 16 odsto, saopštio je Morgan Stanley. To je jedno od najpesimističkijih predviđanja među onima koje je pratio Bloomberg, i u suprotnosti je sa bikovskim prognozama Goldman Sachsa, na primer.

“Smatramo da je u ovom trenutku postoji opasnost za smanjenje prihoda američkih kompanija”,  napisali su analitičari banke Morgan Stanley. “U naredna tri meseca najverovatnije će doći do pada kapitala. Smatramo da će investitori biti razočarani zaradom po akcijama (EPS) jer rast prihoda usporava i margine profita sve više smanjuju.”

Morgan Stanley predviđa da će S&P 500 zarada po akciji za kompanije iz indeksa S&P500 iznositi 185 dolara, u poređenju sa prosečnim predviđanjima stratega od 206 dolara. Banka veruje da će do kraja godine glavni indeks sa Wall Streeta izgubiti više od 350 poena i kretati se na nivou od oko 3.900, uz opasku da su sadašnje vrednosti postignute nakon pomalo iznenađujućeg rasta od 19,7 odsto u odnosu na oktobar, pa je i očekivano da dođe do određenog nivoa korekcije.

Među kompanijama za koje se konstatuje da su vredne ulaganja u narednom srednjoročnom periodu, Morgan Stanley navodi one koje ulažu u veštačku inteligenciju, kao i proizvođače oružja i vojne opreme.

  • SHALIMAR

    10.6.2023 #1 Author

    Videcemo da li ce predvidjanja biti tacna…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...