NA POMOLU NOVI STIMULATIVNI PAKET U SAD Berzanski indeksi u usponu

SvetVesti

12.10.2020 16:30 Autor: Vladimir Jokanović 0

NA POMOLU NOVI STIMULATIVNI PAKET U SAD Berzanski indeksi u usponu NA POMOLU NOVI STIMULATIVNI PAKET U SAD Berzanski indeksi u usponu
Vrednosti indeksa pred otvaranje berze Wall Street u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu ojačali su na talasu optimizma usled obnovljenih pregovora o dodatnom podsticajnom... NA POMOLU NOVI STIMULATIVNI PAKET U SAD Berzanski indeksi u usponu

Vrednosti indeksa pred otvaranje berze Wall Street u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu ojačali su na talasu optimizma usled obnovljenih pregovora o dodatnom podsticajnom paketu za oporavak od korona krize, a porasle su i vrednosti većine indeksa izvan Amerike.

Nasdaq tehnološki indeks dobio je 1,5 odsto na vrednosti, nakon što je tokom prošle nedelje porastao za 4,6 procenata, najviše od jula, prenosi CNBC. Kada je reč o indeksu S&P 500, prošla nedelja je bila najbolja u poslednja tri meseca, a vrednost mu je skočila za 3,8 odsto. Industrijski Dow Jones indeks zabeležio je 3,3 odsto dobitka, što je najviše od avgusta. S&P 500 i Dow Jones zadržali su trend rasta u prvom satu berzanskog trgovanja ove nedelje.

Francuski CAC 40 porastao je za 0,8 odsto, nemački DAX za 0,6 odsto, a britanski FTSE za 0,1 procenat, nakon što je Evropska unija zvanično saopštila da je najzad primetan napredak u trgovinskim razgovorima sa Velikom Britanijom. Vrednost indeksa Hang Seng na berzi u Hong Kongu porasla je za 2,2 odsto, dok je šangajski Composite ojačao za 2,6 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...