ubrzavanje procesa sa nekoliko meseci na sate

Najnoviji GPT-4 AI model koristiće se u moderiranju sadržaja

LifestyleSvet

16.8.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Najnoviji GPT-4 AI model koristiće se u moderiranju sadržaja Najnoviji GPT-4 AI model koristiće se u moderiranju sadržaja
Kompanija OpenAI snažno je argumentovala upotrebu veštačke inteligencije (AI) u moderiranju sadržaja, i saopštila da može da pospeši efikasnost u kompanijama društvenih medija tako... Najnoviji GPT-4 AI model koristiće se u moderiranju sadržaja

Kompanija OpenAI snažno je argumentovala upotrebu veštačke inteligencije (AI) u moderiranju sadržaja, i saopštila da može da pospeši efikasnost u kompanijama društvenih medija tako što će ubrzati vreme potrebno za rešavanje nekih napornih zadataka koji su u vezi sa moderiranjem sadržaja.

Uprkos buci koja se diže u vezi sa generativnom veštačkom inteligencijom, kompanije kao što su Microsoft i Alphabet, tek treba da unovče tehnologiju u koju su ulagale milijarde dolara u nadi da će imati veliki uticaj u svim industrijama, prenosi Reuters.

OpenAI, koji podržava Microsoft, saopštio je da njegov najnoviji GPT-4 AI model može ubrzati proces moderiranja sadržaja sa nekoliko meseci na nekoliko sati i obezbediti doslednije obeležavanje.

Moderiranje sadržaja može biti naporan zadatak za kompanije na društvenim mrežama kao što je Facebook, koja radi sa hiljadama moderatora širom sveta kako bi sprečila korisnike da vide štetan sadržaj kao što je dečja pornografija i slike ekstremnog nasilja.

„Proces moderiranja sadržaja je spor i može dovesti do mentalnog stresa za ljudske moderatore“, objasnili su iz kompanije OpenAI i dodali da sa ovim sistemom, proces razvoja i prilagođavanja smernica sadržaja skraćuje se sa meseci na sate.

Izvršni direktor kompanije OpenAI Sem Altman (Sam Altman) dodao je još da startap ne obučava svoje AI modele na podacima koje generišu korisnici.

  • SABRINA

    21.8.2023 #1 Author

    Veštačka inteligencija je napravila pometnju u celom svetu.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.8.2023 #2 Author

    Sta ce sve moci za godinu dana..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...