NAJVEĆI MESEČNI DEFICIT U ISTORIJI SAD Minus u junu 864 milijardi dolara

NovacSvetVesti

14.7.2020 09:24 Autor: Vladimir Jokanović 0

NAJVEĆI MESEČNI DEFICIT U ISTORIJI SAD Minus u junu 864 milijardi dolara NAJVEĆI MESEČNI DEFICIT U ISTORIJI SAD Minus u junu 864 milijardi dolara
SAD su u junu ostvarile najveći mesečni budžetski deficit u istoriji pošto je potrošnja na programe za borbu protiv recesije zbog korona virusa eksplodirala,... NAJVEĆI MESEČNI DEFICIT U ISTORIJI SAD Minus u junu 864 milijardi dolara

SAD su u junu ostvarile najveći mesečni budžetski deficit u istoriji pošto je potrošnja na programe za borbu protiv recesije zbog korona virusa eksplodirala, dok se prihod od poreza smanjio jer je mnogo ljudi ostalo bez posla.

Američko Ministarstvo finansija prijavilo je da je deficit u junu bio 864 milijarde dolara, što je više od mesečnog deficita u aprilu, koji je iznosio 738 milijardi dolara.

Taj iznos je u vezi sa hiljadama milijardi dolara koje je Kongres obezbedio kako bi se ublažio uticaj rasprostranjenih prekida rada, do kojih je došlo u nastojanju da se ograniči širenje pandemije korona virusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Za prvih devet meseci ove budžetske godine, koja je počela 1. oktobra, ukupan deficit je 2,74 hiljade milijardi dolara, što je takođe rekord za taj period.

Time su SAD na dobrom putu da dostignu deficit od 3.700 milijardi dolara za celu godinu, koliko predviđa kongresni budžetski odbor. Taj ukupan iznos premašio bi prethodni najveći godišnji deficit od 1.400 milijardi dolara 2009. godine, kada je vlast trošila mnogo novca kako bi izvukla zemlju iz recesije, koju je prouzrokovala finansijska kriza 2008. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...