Smanjenje zabrinutosti od širenja sukoba izvan pojasa Gaze

Neočekivani pad cena nafte

Svet

30.10.2023 09:45 Autor: Vladimir Jokanović 5

Neočekivani pad cena nafte Neočekivani pad cena nafte
Cene sirove nafte pale su u ponedeljak jer je ublažena zabrinutost zbog potencijala da izraelska kopnena ofanziva na pojas Gaze eskalira u širi sukob.... Neočekivani pad cena nafte

Cene sirove nafte pale su u ponedeljak jer je ublažena zabrinutost zbog potencijala da izraelska kopnena ofanziva na pojas Gaze eskalira u širi sukob.

Referentna nafta Brent pojeftinila je u ponedeljak ujutru za oko 1,5 odsto na 89,15 dolara za barel, dok se američkom sirovom naftom WTI trgovalo po ceni od oko 82 dolara za barel nakon što je njena cena oslabila za oko 1,8 odsto, prema podacima specijalizovanig portala OilPrice.

Tokom prethodne trgovačke sesije u petak, Brent i WTI poskupele su za 2,9, odnosno 2,8 procenata, nakon što je izraelska vojska najavila da proširuje svoje kopnene operacije u Gazi, prenosi Financial Times.

Ispostavilo se međutim, da je ofanziva Izraela na Gazu tokom vikenda bila ograničenija nego što se očekivalo, a sadašnji i bivši zvaničnici navode da izraelska vojska nastoji da smanji svoje žrtve i izbegne uvlačenje drugih protivnika u rat.

Tagovi
CENE NAFTA
  • ZVONČICA

    30.10.2023 #1 Author

    Zaista neocekivano,obicno cene idu gore

    Odgovori

  • SHALIMAR

    30.10.2023 #3 Author

    Kako je naglo pala,tako ce naglo i da skoci…

    Odgovori

  • ELLA

    31.10.2023 #4 Author

    Ponuda I traznja diktiraju sve. Kada NEMA ko da kupi cene padaju

    Odgovori

  • SENSEI

    31.10.2023 #5 Author

    Kod nas ovaj pad je aktuelan samo uoči političkih izbora

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...