Predsednik japanske kompanije za proizvodnju video-igara očekuje nestašicu čipova sledeće godine

Nintendo snizio prognozu prodaje Switch konzole na 19 miliona jedinica

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

8.11.2022 19:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nintendo snizio prognozu prodaje Switch konzole na 19 miliona jedinica Nintendo snizio prognozu prodaje Switch konzole na 19 miliona jedinica
Kompanija Nintendo je snizila prognozu prodaje Switch konzole za video-igre za desetinu, na 19 miliona jedinica, nakon što je predsednik ove multinacionalne kompanije Šuntaro... Nintendo snizio prognozu prodaje Switch konzole na 19 miliona jedinica

Kompanija Nintendo je snizila prognozu prodaje Switch konzole za video-igre za desetinu, na 19 miliona jedinica, nakon što je predsednik ove multinacionalne kompanije Šuntaro Furukava (Shuntaro Furukawa) upozorio da bi nestašica čipova mogla da potraje do sledeće godine.

Upozorenje je objavljeno uprkos tome što je japanska kompanija nakon revidiranja povećala prognoze za neto profit za 18 odsto, na 400 milijardi jena (2,7 milijardi dolara), najverovatnije zbog slabljenja vrednosti jena, piše Financial Times.

Furukava je reporterima rekao da se, i pored toga što neki smatraju da će sledeće i u narednim godinama situacija na tržištima biti bolja, ona se još uvek nisu u potpunosti oporavila.

“Razmatramo mogućnost da sledeće ili u narednim godinama dođe do nestašice poluprovodnika”, dodao je on.

Neki analitičari smatraju da će prekid u snabdevanju poluprovodnicima za potrošačku elektroniku biti blaži pošto je industrija počela ubrzano da proizvodi čipove kako bi odgovorila na potražnju podstaknutu pandemijom.

Kompanija Nintendo je u kvartalu od jula do septembra prodala nešto manje Switch konzola u odnosu na isti period prošle godine. Furukava je rekao da je potražnja za konzolom, koja je već šest godina na tržištu, solidna i pored toga.

Kompanija je pre godinu dana predstavila unapređeni model Switch konzole sa Oled ekranom sa ciljem da podstakne rast prodaje. U poslednjem kvartalu zabeležila je neto profit od 111 milijardi jena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...