Velika softverska kompanija beleži rast operativnih gubitaka u drugom kvartalu

Kompanija AppLovin ponudila da otkupi Unity Software za 17,54 milijarde dolara

Hi-techNovacSvetVesti

10.8.2022 14:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija AppLovin ponudila da otkupi Unity Software za 17,54 milijarde dolara Kompanija AppLovin ponudila da otkupi Unity Software za 17,54 milijarde dolara
Gejming softver kompanija AppLovin dala je ponudu za otkup akcija rivalske firme Unity Software u vrednosti od 17,54 milijarde dolara, koja bi veliku kompaniju... Kompanija AppLovin ponudila da otkupi Unity Software za 17,54 milijarde dolara

Gejming softver kompanija AppLovin dala je ponudu za otkup akcija rivalske firme Unity Software u vrednosti od 17,54 milijarde dolara, koja bi veliku kompaniju odvratila od plana da otkupi manjeg konkurenta ironSource.

Kompanija AppLovin je ponudila da otkupi Unity po ceni od 58,85 dolara po akciji, što predstavlja premiju od 18 odsto na njihovu cebu po zatvaranju trgovanja prethodnog dana. Unity će posedovati 55 odsto kombinovanih kompanijskih akcija najvišeg kvaliteta uz 49 odsto glasačkih prava.

Nakon što je kompanija Unity prošlog meseca najavila otkup akcija firme ironSource vredan 4,4 milijarde dolara, AppLovin je angažovala savetnike za izradu ponude za otkup, navode za Reuters izvori sa uvidom u situaciju. Upravni odbor kompanije Unity će morati da raskine sporazum sa firmom ironSource ukoliko odluči da ostvari saradnju sa kompanijom AppLovin, navodi se u ponudi.

Iz kompanije Unity je saopšteno da će upravni odbor razmotriti ponudu. Takođe, kompanija je ove nedelje objavila i da je njen kvartalni prihod iznosio 297 miliona dolara, što predstavlja međugodišnji rast od devet odsto, ali i rast operativnih gubitaka. Vrednost akcija kompanije je pala za 2,68 odsto po zatvaranju berze, piše Reuters.

Obe kompanije proizvode softvere za dizajniranje video-igara. Gejming softveri takođe nalaze primenu i u kreiranju novih tehnologija poput metaverzuma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...