Velika imena gejming industrije zainteresovana za japansko-singapurski startap

Kompanija Oasys prikupila 20 miliona dolara prodajom tokena

Hi-techLifestyleSvetVesti

7.7.2022 19:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Oasys prikupila 20 miliona dolara prodajom tokena Kompanija Oasys prikupila 20 miliona dolara prodajom tokena
Veterani iz gejming sveta su pohrlili na web3. Bilo da su se za to odlučili jer su se uplašili da će nešto propustiti ili... Kompanija Oasys prikupila 20 miliona dolara prodajom tokena

Veterani iz gejming sveta su pohrlili na web3. Bilo da su se za to odlučili jer su se uplašili da će nešto propustiti ili zato što iskreno veruju u blokčejn tehnologije, ovaj trend za sada, uzimajući u obzir investicije u industriji, deluje kao da se neće promeniti.

Oasys, starap sa kancelarijama u Japanu i Singapuru koji radi na blokčejnu namenjenom kreatorima video-igara, upravo je prikupio investicije u iznosu od 20 miliona dolara.

Investicioni ciklus je predvodila kompanija Republic Capital, a učesnici su bile firme Jump Crypto, Crypto.com, Huobi, Kucoin, Gate.io, Bitbank i Mirana Ventures, piše TechCrunch.

U ovom slučaju, umesto pokretanja tradicionalne runde finansiranja, kapital je prikupljan privatnom prodajom tokena, čime „ne razvodnjavamo kapital našeg projekta u koji čvrsto verujemo“ i što nam „omogućava da proširimo bazu sponzora nego što bismo uspeli tradicionalnim prikupljanjem sredstava“, kaže direktor kompanije Oasis Daiki Morijama (Daiki Moriyama).

Neke od najvećih prepreka sa kojima se suočavaju aplikacije bazirane na blokčejnu jesu usporene transakcije i visoki računi za gas, troškovi do kojih dolazi kada se transakcije dodaju u blokčejn. Infrastruktura developera kao što su Solana, Avalanche i Polygon pokušava da dovede do stvaranja “skalabilnijih” blokčejn usluga.

Kompanija Oasys, koja postoji tek pet meseci deli isti cilj. Kako bi većina video-igra bila “zabavna” ili “dobra” u blokčejnu, neophodna je visoka skalabilnost, sa velikom brzinom transakcija i ukidanje troškova za gas za korisnike, navodi Morijama.

Sa fokusom na blokčejn igrama, kompanija Oasys je uspela da privuče mnoga dobro poznata imena iz gejming sveta kao validatore za njen blokčejn. Ova mreža koristi Proof-of-Stake (PoS) mehanizam, koji troši manje energije od Proof-of-Work (PoW) mehanizma, koji podržava bitcoin.

U Pos mehanizmu, validator ulaže svoj token u mrežu, pri čemu mora da unese prave podatke. Neki od prvih validatora kompanije Oasys su Bandai Namco Research, SEGA, Ubisoft, južnokorejske firme Netmarble, Wemade i Com2uS, kao i Yield Guild Games, kompanija sa Filipina koja svojim korisnicima omogućava da kroz igranje video-igara zarade tokene koje kasnije mogu zameniti za novac.

U Oasysu se nadaju da će na ovaj način omogućiti veći uticaj zajednici kojoj pripadaju i bržu tranziciju ka decentralizovanoj autonomnoj organizaciji. Novu finansijsku injekciju će iskoristiti da učvrste partnerstva sa developerima video-igara, berzama digitalne imovine i kripto industrijom. U planu je i da se novac uloži u marketing, razvoj poslovanja i otvaranje novih radnih mesta.

Kompanija Oasys aktivno radi na tome da se njeni tokeni nađu na nekoliko kripto berzi.

  • SUNCOKRET

    8.7.2022 #1 Author

    Sve može da propadne ali igrice neće. Neverovatno. Hleba i igara.

    Odgovori

  • MAJA

    8.7.2022 #2 Author

    Kripto valuta je sad u ekspanziji

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.7.2022 #3 Author

    Nacice se brzo i na kripto berzi..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...