Izvršni direktor kompanije preuzeo odgovornost za otkaze

CoinBase otpušta 18 odsto zaposlenih

NovacPoslovanjeSvetVesti

14.6.2022 16:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

CoinBase otpušta 18 odsto zaposlenih CoinBase otpušta 18 odsto zaposlenih
Kripto berza CoinBase će otpustiti oko 18 odsto zaposlenih, navodi se u saopštenju izvršnog direktora ove kompanije Brajana Armstronga (Brian Armstrong). “Danas moram da... CoinBase otpušta 18 odsto zaposlenih

Kripto berza CoinBase će otpustiti oko 18 odsto zaposlenih, navodi se u saopštenju izvršnog direktora ove kompanije Brajana Armstronga (Brian Armstrong).

“Danas moram da donesem tešku odluku da smanjim naš tim za oko 18 odsto, kako bih osigurao da kompanija ostane ‘zdrava’ u toku ove ekonomske krize”, naveo je Armstrong. 

On je dodao da je preuzeo punu odgovornost za donošenje ove odluke. Kripto tržišta su zabeležila oštar pad u proteklih nekoliko dana. Vrednost bitcoina, najveće kriptovalute, pala je 60 odsto u odnosu na cenu koju je dostigao u novembru, pa je trenutno na nivou od 22.000 dolara.

Kompanija CoinBase, listirana u Nasdaq indeksu, zapošljava oko 6.000 ljudi, piše Financial Times.

Kripto menjačnica je u februaru planirala da zaposli 2.000 ljudi u proizvodnom, inženjerskom i dizajnerskom sektoru. Ipak, prošlog meseca je izašlo saopštenje o usporavanju zapošljavanja u kompaniji zbog krize na kripto tržištima. Neto gubici kompanije u prvom kvartalu ove godine iznosili su 430 miliona dolara.

Armstrong je priznao da je kompanija CoinBase počela “prebrzo” da raste.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...