Dugovanja firme iz Toronta do kraja marta ove godine dostigla 5,7 milijardi dolara

Brokerska kripto kompanija Voyager Digital podnela zahtev za zaštitu od bankrota

BiznisNovacVesti

6.7.2022 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Brokerska kripto kompanija Voyager Digital podnela zahtev za zaštitu od bankrota Brokerska kripto kompanija Voyager Digital podnela zahtev za zaštitu od bankrota
Kompanija Voyager Digital je podnela zahtev za zaštitu od bankrota u Sjedinjenim Američkim Državama, kao još jedna od žrtava oštrog pada vrednosti kriptovaluta koji... Brokerska kripto kompanija Voyager Digital podnela zahtev za zaštitu od bankrota

Kompanija Voyager Digital je podnela zahtev za zaštitu od bankrota u Sjedinjenim Američkim Državama, kao još jedna od žrtava oštrog pada vrednosti kriptovaluta koji je doveo do krize na tržištu digitalne imovine.

Firma listirana u Torontu podnela je zahtev u okviru Poglavlja 11. o bankrotstvu Federalnom sudu u Njujorku nakon što je pretrpela gubitke veće od 650 miliona dolara u vidu pozajmice koju je odobrila propalom kripto investitoru Threee Arrows Capital, piše Financial Times.

Pad kompanije Voyager objavljen je u manje od nedelju dana nakon što je obustavila trgovanje i sprečila klijente da povuku sredstva.

Cene vodećih kriptovaluta pale su prošle nedelje za skoro 70 odsto u odnosu na najvišu dostignutu vrednost.

Pad Voyagera će ostaviti značajnije posledice jer je ova kompanija imala veliku bazu samostalnih kripto investitora. Krajem marta, dugovanja ove kompanije iznosila su 5,7 milijardi dolara.

Zahtev u okviru Poglavlja 11. Obezbediće ovoj kompaniji zaštitu od pravnih potraživanja u periodu restrukturiranja. Iz kompanije je saopšteno da se u predatoj dokumentaciji nalazi više od 100.000 kreditora koji su izgubili između jedne i deset milijardi dolara,

Brokerska kripto firma duguje kompaniji Google skoro milion dolara, a ostali kreditori su ujedno i njeni klijenti.

Iz Voyagera je saopšteno da ima 110 miliona dolara u kešu i dodatne 1,3 milijarde dolara u vidu kripto imovine na platformi, kao i da poseduje zaduženu kripto imovinu. Nakon odluke suda, u kompaniji se nadaju da će biti u mogućnosti da vrate dugovanja klijentima kombinujući kripto imovinu, prihode od bankrota kompanije Three Arrows, akcije kompanije kada izađe iz insolventnosti i Voyager tokene.

Iz kompanije su dodali i da poseduju 350 miliona dolara u kešu od depozita klijenata na višenamenskom računu u komercijalnoj banci Metropolitan u Njujorku.

“Klijenti će biti isplaćeni po izmirenju dugovanja i završetku procesa za sprečavanje prevara”, saopšteno je iz kompanije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...